Sju ildsjeler i Rindal IL drev med skogsrydding langs den nye lysløypa som går ved Høghaugen ved Igltjønna i Rindal kommune. Rett før klokka 14.00 mandag ettermiddag fikk nødetatene melding om ulykken. En traktor hadde begynt å trille, og en av de frivillige havnet under kjøretøyet. Politiet har nå frigitt navnet på omkomne. Det var 70 år gamle Harald Solvik fra Rindal som døde av skadene han pådro seg.

- Jeg kjente ham veldig godt. Harald og jeg var en del av det samme miljøet i mange år. Han har betydd så mye for idrettslaget. Han var både aktiv trener og lagleder innen fotball og ski, forklarer ordfører Ola T. Heggem i Rindal kommune.

Ildsjel for langrenn, ski og turstier

Han var i kontakt med kommunens kriseteam mandag kveld og fikk vite at de var i dialog med familien til Harald. Han etterlater seg kone, en sønn og en datter.

Harald Solvik var en ildsjel av de sjeldne, forklarer ordføreren.

- Han brukte all sin tid på frivillig arbeid. I tillegg til ski og fotball var han også svært engasjert i turstigruppa, og han har hovedæren for at det finnes merkede stier rundt omkring i hele bygda, forteller Heggem.

Han var også svært delaktig i etableringen av det nye løypenettet rundt skistadion, men kunne også bli observert mens han klippet gresset på fotballbanen.

- Han var helt enestående. En omgjengelig person som brydde seg om andre. Han var rett og slett raus, fastslår Heggem.

Arrangerte VM-turer

Etter å ha pensjonert seg fikk han enda mer tid til å gjøre dugnadsarbeid rundt omkring i bygda.

I 1998 ble Trøndersk skilaug stiftet, og Ola. T. Heggem ble valgt som første president, mens sambygdingen Harald Solvik ble valgt til generalsekretær. Formålet med skilauget var i all hovedsak å fremme trøndersk skisport. Skilauget har arrangert fellesturer til alle VM i nordiske grener siden 1999.

- Harald var med fra dag én, og han sto i spissen for omtrent alle turene til VM, forklarer Heggem.

Hans tanker går først og fremst til familien, men også til andre berørte.

- Det kommer til å bli mottatt med sjokk i starten. Det blir et stort tomrom i både idrettslag og lokalsamfunn. Han holdt seg i god form, og når han ikke deltok på dugnad, så var han deltaker selv, forteller Heggem.

- Dypt savnet

På 80-tallet var han rekruttrener for damelandslaget i langrenn. Han har også hatt stillinger i Sør-Trøndelag skikrets. På slutten av sin yrkeskarriere var han daglig leder i Rindalshuset.

- Harald hadde veldig mange venner i Ski-Norge. Det var langrenn og fotball det dreide seg om, sier Heggem.

Geriatrisk sykepleier Aud Gunvor Helgetun er leder av Rindal kommunes kriseteam. Hun kjente også Harald Solvik personlig.

- Brannsjefen ringte meg og vi ble utkalt i forbindelse med ulykken. Jeg deltok på en debrifing med etatene som var berørt og dugnadsgjengen som var til stede under ulykken.

Hun forteller at det var sju personer som drev med skogrydding. En traktor begynte å trille, og Solvik oppdaget ikke at den var i bevegelse.

Helgetun beskriver 70-åringen som en primus motor for veldig mye av det som skjedde i bygda.

- Han hadde mange jern i ilden, og han kommer til å bli dypt savnet, sier hun.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram  og  Twitter.