OPPDATERT: Klokka 15.00 - Fem timer etter at de startet - satt samarbeidspartiene (Ap, Sp, SV, MdG og KrF) fortsatt inne på rommet, avløst av noen småmøter ute på gangen. Etter det Adresseavisen erfarer er hovedtrekkene på plass, men diskusjonen om nestlederplassene er ikke klare.

Rett etter klokken 10.00 onsdag gikk fylkestoppene i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag inn i møterom "Perspektiv" på Quality hotel i Stjørdal for å ble enige om hvem som skal ha de ulike posisjonene i det nye fylkestinget for et samlet Trøndelag.

- Mye er klart, og vi har et mål om å bli ferdige i dag, sier Jan Inge Kaspersen, Aps gruppeleder i arbeidsutvalget til Adresseavisen rett før møtestart.

Sandvik blir ordfører

I forrige uke skrev Adresseavisen at Tore O. Sandvik blir fylkesordfører, og at han får Tomas Iver Hallem fra Sp som varaordfører. Anne Marit Mevassvik blir Aps gruppeleder i fylkestinget.

Etter det Adresseavisen erfarer fordeler Ap og Sp seg imellom. Nordfylkets Terje Sørvik (Ap) blir etter all sannsynlighet leder av utvalg næring.

15 personer

Kampen om de andre utvalgene (Utdanning, vei, transport/kollektiv og kultur) er åpen. Men det ligger i kortene at Ap-kollegene fra henholdsvis nord og sør, May Britt Lagesen og Hanne Moe Bjørnbet, får hvert sitt utvalg. Dermed er det to igjen, hvorav det er sannsynlig at Sp, ved Gunn Iversen Stokke, får den ene. Da er det et utvalg igjen, og der ønsker også de andre samarbeidspartiene SV, MdG og KrF å ha et ord med i laget.

I tillegg skal hvert utvalg bestå av to nestledere.

Fylkesutvalget skal bestå av 15 personer, det samme som dagens arbeidsutvalg. Der sitter Ap med seks, Sp med to, Høyre med to, og SV, MdG, KrF, Venstre og FrP med et medlem hver. Det blir neppe forandringer på antallet, og trolig blir bare få personer skiftet ut.

Fylkesleder

Arbeiderpartiet skal også velge hvem som skal lede nye Trøndelag Ap, som blir landets største Ap-lag. I dag er det Karianne Tung i sør og Anne Marit Mevassvik i nord som leder hvert sitt fylkeslag, og disse er også kandidater til å overta den nye, samlede partilaget. Onsdag ettermiddag samles interimstyret - som består av seks fra nord og seks fra sør. Håpet er at lederen blir bestemt i dag, men det er fortsatt usikkert om det faktisk vil skje. Uansett, før det bestemmes så må fylkesvervene fordeles. Og fem timer etter at møtet startet var det ikke enighet. Dermed må interimstyrets møte også utsettes til partiene er enige.