Etter åtte år på Stortinget takket SV-nestleder Snorre Valen nei til gjenvalg i 2017, og gikk tilbake til jobben som rådgiver ved NTNU Samfunnsforskning. Valen har også erfaring som daglig leder for Arbeideravisa, da den ble gjenopplivet i 2007.

Nå har han takket ja til å ta over som leder for Foreningen Technoport.

- Det var rett og slett et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Det er et stort behov for mer debatt om teknologi og teknologiens betydning i samfunnet. Det krever gode møteplasser mellom næringsliv, forskning og samfunn, og der kan Technoport være en viktig brikke, sier Valen.

Det tas sikte på at han kan starte i stillingen i nær fremtid, men endelig tidspunkt er ikke avklart.

- Jeg håper å bidra med tydelige prioriteringer og god drift i Technoport, sier Valen.

1000 deltagere

Foreningen Technoport ble startet i 2005, og har som oppgave å stimulere til innovasjon og entreprenørskap blant annet gjennom å organisere nettverk og aktiviteter for gründere, investorer, studenter, forskning og næringsliv. Den årlige Technoport-konferansen i Trondheim arrangeres 28. februar, og vil ha rundt 1000 deltagere

- Programmet for konferansen treffer vår tid svært godt, og jeg gleder meg veldig til å være der, sier Valen.

Lederskifte

Wenche Drøyvold har fungert som daglig leder for Technoport siden nyttår, etter at Lars Iversen sa opp som leder høsten 2017.

- Jeg har et høyere ambisjonsnivå for Technoport enn hva styret vårt har. Det er grunnen til at jeg nå har valgt å si opp, uttalte Iversen etter bare ett år i jobben.

Technoports styreleder Nina Udnes Tronstad er glad for at Valen har sagt ja til stillingen.

- Vi får en ny daglig leder som er strategisk anlagt med stort nettverk. Han har kunnskap om å bygge organisasjoner og er god på forankrings- og beslutningsprosesser. Dette er viktig i en medlemsorganisasjon med sentrale partnere fra forskning og innovasjon, næringsliv og offentlig forvaltning, sier Udnes Tronstad.

I tillegg til den årlige Technoport-konferansen gjennomfører foreningen også arrangementer som Trondheim Playground og Trondheim Maker Faire. Medlemmer i Technoport er NTNU, Trondheim kommune, SpareBank1 SMN, Adresseavisen, SINTEF, Statoil, DNB, Trondheimsregionen og Trøndelag fylkeskommune.