Stillingen skal lyses ut i løpet av desember.

Dagens leder – Merethe Storødegård – er ansatt som ny sjef for Nav Værnes, og slutter dermed som regiondirektør ved årsskiftet. Etter det blir seniorrådgiver Jon Uthus konstituert i stillingen frem til man har fått den nye lederen på plass.

Uthus sier selv dette om hvorvidt han er aktuell for stillingen:

- Det er til vurdering hos meg. Det er en interessant og spennende stilling som krever et bredt nettverk, sier Uthus.

foto
Konstitueres som direktør - og er aktuell: Jon Uthus.

En rekke andre navn trekkes frem som aktuelle:

Kristian Dahlberg Hauge var heltidspolitiker for Frp i en årrekke. Tidligere i år flyttet han tilbake til Trondheim, og er nå ansatt som administrerende direktør i Entreprenørforeningen for bygg- og anlegg (EBA) i Trøndelag og Håndverkerforeningen i Trøndelag.

foto
Akutell? Kristian Dahlberg Hauge.

Karianne Tung sitter på Stortinget for Arbeiderpartiet, men det er klart at hun ikke går for en ny periode og at hun nå søker etter jobber i Trondheim. – Jeg vil først og fremst gjøre en god jobb på Stortinget frem til neste sommer, sier Tung.

foto
Kan være aktuell? Karianne Tung (Ap).

Tord Lien er olje- og energiminister i dagens regjering. Frp-politikeren nevnes av noen, mens andre igjen mener det er lite sannsynlig at Lien søker mens han fremdeles sitter som statsråd.

foto
Nevnes også: Tord Lien.

Eli Arnstad, som er konsernbanksjef i SpareBank 1 SMN, nevnes også. Hun er tidligere Sp-politiker og næringslivsleder gjennom mange år, for eksempel som administrerende direktør i Enova.

Terje Sørvik er arbeiderpartipolitiker og fylkesråd for regional utvikling i Nord-Trøndelag. Han står nå midt i en nominasjonsstrid, og kommer neppe til å levere inn en eventuell søknad før den er avklart, sier Adresseavisens kilder. - Jeg har ikke vurdert meg selv som aktuell, selv om det er en interessant og viktig stilling, sier Sørvik selv.

foto
Kan være aktuell? Terje Sørvik.

Øyvind Håbrekke, som satt på Stortinget for KrF, nevnes også. Han har blant annet jobbet i Norges Rederiforbund og vært assisterende direktør i Energibedriftenes landsforening. For tiden er han bosatt i Oslo, ansatt som kommunikasjonssjef i en arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige organer.

foto
Nevnes som aktuell: Øyvind Håbrekke

Andre personer som kan være interesserte i denne jobben, er eksstatsråd fra Frp Robert Eriksson og kommunalråd Yngve Brox (H), som nylig har meldt overgang fra politikken til en stilling som bedriftsrådgiver. Nyansatt Stjørdal-rådmann Anne Kathrine Slungård og tidligere kommunalråd i Trondheim for Høyre, Merethe Ranum, nevnes også.

foto
Kan være aktuell? Merethe Baustad Ranum.

Kommer i desember

Stillingen vil bli lyst ut i løpet av desember, opplyser NHO.

- Vi har rekruttert en del regiondirektører andre steder i landet i det siste, og vi ser at dette er attraktive stillinger, sier viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid på samfunn og kommunikasjon i NHO.

- Hva vil dere legge vekt på?

- Det er viktig å forstå og kjenne næringslivets behov i Trøndelag og å ha et godt nettverk. Det er en stor fordel dersom vedkommende allerede har et navn eller ønsker å være en synlig og tydelig direktør som representerer NHO på en flott måte både i Trøndelag og nasjonalt, sier Almlid.

Leder av næringsforeningen i Trondheimsregionen Berit Rian ønsker seg en kandidat med erfaring fra næringslivet, et bredt nettverk og forankring i Trøndelag:

- Det går i alle fall ikke an å ha noen som bor et annet sted. Vi vil gjerne ha en person med ett ben i begge leire: Både i det offentlige og i det private. Det må ikke nødvendigvis være en politiker, men en med politisk kunnskap, sier Rian, som også er vara i styret til NHO lokalt.