Førsteinntrykk

Jøssenavn, her var det mye blått. Helhetlig stil. Elghodet er på plass over peisen, tiuren strekker hals over dessertutvalget. Med navnet Elgkroa er det ingen tvil om hva man vil appellere til. Lukter jakt lang vei, men man skal ikke skue skogens konge på hårene tydeligvis. For ved kassa er det innslag av Thailand - smilets land. Her står det noen thailandske fargerike figurer og en orkidé. For øvrig er det ingen tvil om at du kan få Diplom-is på stedet. Inngangen er tapetsert med isreklame, men to kunder spurte om softis, og de måtte gå slukøret ut igjen.

Meny

Halve menyen består av tradisjonell kro-mat, men så er det også innslag av vårruller, kyllingspyd og innbakt scampi. Digg med noe som er krydret med noe annet enn salt og pepper i blant. Barnefamilier kan glede seg over barnemeny. Flere kaker i en kakedisk og vaflene ser gode ut.

Mat

Peppersnadder til 180 kroner, vårruller til 95 kroner. Fotografen er trolig inhabil, siden han er storfan av peppersnadder, men han viser høylytt sin entusiasme. Han kastet seg over maten før han husket at han faktisk måtte ta bilde av retten. Utrolig mørt kjøtt, og store biter av paprika og løk som ga fyldig smak. Store biter gir også mulighet for å ta vekk dersom du skulle mislike løk sterkt. Og det er det noen som gjør – merkelig nok. Vårrullene var knasende sprø og full av kjøtt. Rykende varme.

Barnevennlig

Et bord med Duplo og små søte stoler sto foran peisen. Duplo-klossene kunne med fordel vært vasket - for sikkert ei god stund tilbake. En uteserveringsplass som er inngjerdet kunne vært et fint område for barn, men her ser det ut som om kroa har hatt opprydding i borettslaget og latt mye stå igjen. Minner litt om et gjenbrukstorg.

Service/renhold

Trivelige folk bak kassa, maten kom ganske raskt. Toalettet har sett bedre dager, men det verste var nok denne tidligere nevnte uteserveringsområdet. Burde nok både vært luket ugress og man burde kjørt på dynga med en del skrot som ligger i et hjørne. Området kunne blitt veldig fint med dugnadsarbeid.

Totalinntrykk: 5

foto
Grei mat: Burger og biffsnadder gikk ned, men aller helst skulle brødrene fra Akershus spist fisk de hadde fisket selv.

Dagens kunde: - Fjerde broren er gjerrig

Fire brødre er for første gang på fiskeferie sammen. Arild (66), Rune (61) og Johnny (63) Holtberget spiste henholdsvis biffsnadder og burger på Elgkroa i Inderøy.

- Den fjerde broren, Roger, sitter ute og spiser iskrem. Han hadde med seg matpakke. Han er litt gjerrig han, humrer Arild, og nikker i retning broren som er ti måneder yngre.

Roger får ingen sjanse til å forsvare seg, siden han sitter på en benk på utsiden av kroa. I bilen sitter dreveren Odin som hadde lyst på vann.

- Det var hovedsakelig derfor vi stoppet. Odin var tørst, forklarer Rune.

- For meg har det litt å si at det heter Elgkroa, siden jeg er jeger, legger Arild til.

foto
Tre av fire: Brødrene Holtberget synes maten var grei, men stoppet hovedsakelig fordi bikkja var tørst. Den fjerde broren sitter utendørs.

- Minner om kirkebenker

De har jaktet sammen i flere år, men det er første gang de reiser til Bindal for å fiske sammen alle fire. De er fra fire forskjellige steder på Østlandet: Kløfta, Nes, Eidsvoll og Skedsmo. Familien kommer opprinnelig fra sommerperlen Drøbak.

- Hvordan var fangsten?

- Det ble mye koteletter og fiskesuppe, sier Johnny. En varm og tørr sommer gir utslag på fiskelykken.

Men på Elgkroa så ble det altså typisk veimat: biffsnadder og burger.

- Det var bra mat, og passe stor porsjon, kanskje nesten i største laget sier Johnny.

De synes lokalet er trivelig, men som den ene broren påpeker:

- Bondemøblene minner meg om benkene i ei kirke.

Berkåk veikro kan skilte med Tesla-gründerens våte drøm og barnas paradis

Sandmoen kro stiller med hjemmelaget pudding og egen meny for yrkessjåfører

Kjell's kro i Levanger steker burgeren perfekt innimellom container-landskapet

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter