Foto: Adresseavisen

Men bystyrets flertall presiserte at eventuell fremtidig deponering i området skal foregå på en måte som sikrer og forbedrer den viktige viltkorridoren over Leinstrand.

KrFs kommunalråd Geirmund Lykke viste til at det dreier seg om enorme volum i denne saken.

Hvert år skal over to millioner kubikkmeter utgravd masse plasseres et sted.

– Det er om lag 100 000 vogntog. Det er en utfordring å finne plass til alt dette innenfor byens grenser. Det er derfor flott at det er funnet gode alternativer i nabokommunene. Ulempen er at halvparten av de aktuelle stedene ligger ved Ler tre mil fra byen.

Ny jordbruksjord

Lykke var derfor innstilt på å arbeide etter flere spor. Særlig er det viktig at bortkjøringsbehovet gjøres så lite som mulig. Overskuddsmasse kan brukes til planering og og danne ny jordbruksjord.

Lykke fikk bred støtte i bystyret om at Leinstrandkorridoren ikke bare skal sikres, men gjøres bedre enn før oppfylling. Områdene skal tilplantes med løvskog.

Arealplan

Det ble ikke fokusert på bonde Ola Borten Moe på gården Skjefstad på annen måte enn at eiendommen tas med blant flere til vurdering innenfor den interkommunale arealplanen (IKAP). Bystyreflertallet plusset på i alt tolv områder for vurdering i den sammenheng.

Venstres kommunalråd Jon Gunnes protesterte mot å gjøre en vurdering av nye områder.

–Jeg stoler fullt og helt på rådmannen i denne saken. Rådmannen hevder at vi har tilstrekkelig arealer for deponering i ti-femten år fremover. Vi trenger ikke flere på lenge.

Men hele 63 representanter gikk inn for å plusse på nye områder.

Kommunalråd Geir Waage minnet om at det i forbindelse med behandling av arealplanen for et par år siden, kom innsigelser mot politikernes påplussing av planen fordi det de gjorde var i strid med IKAP.

– Dette kan vi ikke risikere igjen, sa Waage.

Oal Borten Moe driver gård i Trondheim. Foto: KIM NYGÅRD, Adresseavisen