Det ble torsdag kjent at rådmannen i Trondheim i utredningen om storbyhall i Trondheim går  inn for at storhallen bør ligge på Nidarø. Alternativene Sorgenfri og Sluppen blir avvist av mangel på finansiering.

- Bestillingsverk

- Utredningen ligner mer på et bestillingsverk enn en reel utredning. Det kan virke som resultatet allerede var bestemt da utredningen ble bestilt. Ordfører Rita Ottervik sa jo allerede i august at saken var avgjort, sier kommunalråd Ingrid Skjøtskift.

Hun er særlig opptatt av at utredningen sier ingenting om omkostningene for Trondheim ved å bygge på Nidarø. - Jeg tenker da blant annet omkostninger knyttet til trafikk og langsiktig byutvikling og alle ulempene som viser at Nidarø ikke er et bærekraftig alternativ, sier Skjøtskift.

- Er kampen om storhall på Nidarø nå over?

- Nei, saken er ikke tapt. Kampen fortsetter. Dette er en sak mange er levende opptatt av. Bystyret skal over nyttår ta stilling til en ny reguleringsplan som forhåpentligvis får frem svakhetene med å bygge på Nidarø. Som kjent er det kommet fram tung og omfattende kritikk fra sentrale aktører om dette valget. Dette er kritikk det må tas hensyn til, ellers kan man mistenke flertallet for å ser bort fra alle advarsler og gå inn for å bygge storhall på Nidarø koste hva det koste vil. Hva reguleringsplanen ender med, er mye opp til Arbeiderpartiet. Det er de som sitter med nøkkelen og ansvaret hvis storhallen presses igjennom, sier Skjøtskift.

- Ny Øyahall må ikke gi økt trafikk

Kommunalråd Geir Waage sier at det viktigste forholdet for Arbeiderpartiet i den nye reguleringsplanen, er at en ny storhall ikke gir økt trafikk. - Vi aksepterer ingen vekst i biltrafikken. Det finnes tilstrekkelig med virkemidler for å hindre en slik utvikling, blant annet reduksjon av antallet parkeringsplasser. Når både Sverresborg og Granåsen er i stand til å løse publikumstrafikken ved store arrangementer må det også være mulig i et bynært område som Nidarø med godt utbygd kollektivtransport rett i nærheten, sier Waage, som også går inn for at tennishallen blir tatt ut av planen og at høyden på hallen blir redusert.

- Hvis rådmannens konklusjon er basert på en samlet vurdering finner jeg det underlig at alle innvendingene som er kommet angående trafikk, natur, bolig, barns skolevei imed videre ikke er berørt. Man må forvente at rådmannen tar kritikken seriøst og at utredningen er reell, slik at konklusjonen ikke er noe som er bestemt i forkant, sier Stein Thue, talsperson for Facebookgruppen "Stans utbyggingen på Nidarø".