På NTNU i Trondheim fikk sykepleierstudentene sist høst høyere snittkarakter enn noen andre studiesteder i landet. I Trondheim var gjennomsnittskarakteren 3,4 mens landsgjennomsnittet var 2,3.

Det er Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) som har sammenlignet høstens karakterfordeling på deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Ifølge denne oversikten er det bare Høyskolen i Bergen som kan måle seg med NTNU. Der var karaktersnittet 3,3. Tallkarakteren 5 tilsvarer bokstavkarakteren A og er den best mulige karakteren.

Veldig glad instituttleder

- Dette er helt strålende. Veldig gledelig. Nå ble jeg virkelig glad, sier Siri Forsmo som er instituttleder for NTNUs Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie. Det er et splitter nytt institutt som følge av NTNU-fusjonen og er en samling av samfunnsmedisin fra gamle NTNU og sykepleie fra tidligere Høgskolen i Sør-Trøndelag.

- Trondheim har et høyt snitt for å komme inn, og det betyr at vi har dyktige studenter, fortsetter hun.

Dårligere i Gjøvik og Ålesund

Men hele NTNU er ikke på samme nivå som trondheimsstudentene. Sykepleierutdanningene ved NTNU i Gjøvik og Ålesund lå omtrent på gjennomsnittet for Norge. I Gjøvik var karakteren 2 og i Ålesund 2,4. NTNU jobber nå med å samordne de tre sykepleierutdanningene i Ålesund, Gjøvik og Trondheim slik at de blir helt like.

Siri Forsmo mener denne karakterstatistikken viser at sykepleierutdanningen ved NTNU har høy kvalitet.

- Og vi skal bli enda bedre. Det skal bli en topp merkevare å være sykepleier fra NTNU, sier hun. Forsmo er også veldig fornøyd med at studentene på instituttet hennes gjør det godt på deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi.

Realfag med mye stryk

- Dette er basale fag der det tradisjonelt har vært mye stryk. Det er realfag som har vært regnet som grusomt vanskelige. Sykepleierutdanningen i Trondheim har jobbet med forståelsen for at dette er viktig. Det er grunnleggende kunnskap som er nødvendig for å forstå og utøve yrket og for å samarbeide med annet helsepersonell som leger og fysioterapeuter.

Sykepleierutdanningene ved Nord Universitet i Levanger og Namsos lå litt under landsgjennomsnittet med karakteren 2,1.