Tre av BI-studiekameratene som var ute med Rakavan Jeevaharan kvelden før han forsvant, sier at 20-åringen var i godt humør.

- Vi forstår virkelig ikke dette. Han hadde gledet seg til fadderuka og han var glad for å se oss igjen. Det siste han gjorde før han gikk den kvelden, var å gi meg en god klem. «Jeg gleder meg til i morgen», sa han, sier Janarthan Thomas (22) fra Stavanger.

foto
Beskrivelser: - Rakavan er en kar en blir veldig glad i. Han har mange venner. Han er omsorgsfull, omtenksom og snill, beskriver vennene til den savnede studenten. Foto: Privat

Sammen med Nils Inge Johnsen (21) fra Trondheim, Andreas Gustad Lilleholt (21) fra Sandnessjøen og en annen student, skulle Janarthan og savnede Rakavan reise til Sverige tirsdag morgen. Ingen har imidlertid hørt fra Stavanger-mannen etter at han noe før klokka 01.00 natt til tirsdag sendte to meldinger til sin søster. Han skrev da at han var på vei hjem og var ved Elgeseter bru i Trondheim sentrum.

Faddere

Også for politiet er forsvinningen en gåte.

- Vi synes denne saken er merkelig. Det er ingenting i saken som forsterker noen hypoteser, sier Arve Vagnild som er politiets etterforskningsleder på saken.

Drøyt tre døgn etter forsvinningen sitter Janarthan, Nils Inge og Andreas i studentleiligheten sin i Trondheim. De tre var i samme faddergruppe som Rakavan. Etter forsvinningen har de stoppet all aktivitet. Nye studenter som faddergruppen skulle tatt seg av har fått nye faddere.

foto
Mobilspor: Arve Vagnild er politiets etterforskningsleder i forbindelse med forvinningssaken. Han opplyser at mobilspor gjorde at politiet på fredag valgte å utvide søket etter den savnede studenten. Politiet vil også jobbe med saken i løpet av helga.

- Jeg synes det er helt greit at Fadderuka fortsetter. Det er viktig at nye studenter finner seg til rette og blir kjent. For oss ble det imidlertid helt feil å arrangere festligheter nå, sier Andreas.

- Rakavan er en kar en blir veldig glad i. Han har mange venner. Han er omsorgsfull, omtenksom og snill. Jeg kan ikke huske at han noen gang har hatt problemer med noen. Ingen krangling. Alle liker ham, sier Janarthan, som har kjent savnede siden de to var guttunger.

De tre forteller at de mandag kveld, etter et faddermøte på BI, hadde vorspiel i leiligheten. Derfra gikk veien til utestedet The Mint i sentrum i 23.00-tiden.

foto
Det siste bildet: Dette er så langt det siste bildet som finnes av den savnede studenten Rakavan Jeevaharan. Studenten har her gått ut av utestedet The Mint natt til tirsdag. Siden har ingen sett ham. Politiet jobber nå med å finne flere overvåkningsbilder av ham.

- Rakavan var blid som alltid. På The Mint husker jeg at han danset. Ingen av oss var overstadig beruset. Selv drakk jeg bare to øl og jeg husker godt at alle var fullt i stand til å ta vare på seg selv, sier Andreas, som sammen med Nils Inge gikk tidlig hjem den kvelden.

Mange venner

Da Rakavan ikke dukket opp som avtalt, ringte søsteren hans til brorens studievenner.

foto
Savnet: Studenten Rakavan Jeevaharan (20) fra Stavanger har vært savnet siden natt til tirsdag, da han forlot et utested i Trondheim sentrum. Foto: PRIVAT

- Hun var bekymret. Jeg syklet opp og så etter ham i området han og søsteren bor, sier Nils Inge.

Sammen med Andreas og Janarthan har han vært ute og lett etter den savnede studenten flere ganger. Etter at politiet startet sitt søk torsdag ettermiddag, ble det private søket innstilt. Det gleder vennegjengen at også mange som ikke kjenner Rakavan deltok i letingen etter ham.

- Dette er vondt. Jeg føler veldig med familien. Det er en selvfølge for meg å bidra, sier en av dem.

Ifølge de tre kompisene var det ingenting unormalt med Rakavan kvelden før han forsvant. De tre sier at han verken ga uttrykk for å være fortvilet, redd eller engstelig.

- Vi er på det andre året i økonomi og administrasjons-studiet ved BI. Rakavan var på så å si alle forelesningene og han jobbet på grupperom etter at undervisningen var ferdig. Jeg fikk mye hjelp av Rakavan om det var noe jeg ikke forsto, sier Janarthan.

Kameratene synes det er svært merkelig at ingen har sett noe.

- Det er det som er så mystisk. Det er mange mennesker i sentrum klokka 01.00 under Fadderuka, sier de tre.

- Forsvinner ikke med vilje

Også tidligere klassekamerater, lærere og fotballkompiser fortviler over at Rakavan forblir savnet.

- Han ville aldri skrevet til søsteren sin at han var på vei hjem for deretter å forsvinne med vilje. Rakavan er en veldig omsorgsfull og pliktoppfyllende gutt, sier Kjersti Nome, som var 20-åringens kontaktlærer på Ullandhaug ungdomsskole i Stavanger.

Den tidligere kontaktlæreren er en av mange som har svært mye fint å si om den savnede mannen.

- Jeg husker ham som en kjærlig elev. Hele familien er omsorgsfull. At Rakavan skulle urolige familien sin med vilje er for meg helt utenkelig, sier Nome.

Utvidet søket

Savnedes familie har opprettet en Facebook-event som har koordinert leteaksjonen etter 20-åringen. Frem til torsdag formiddag lette venner, medstudenter og andre etter Rakavan. Etter dette startet politiet sitt søk. Et søk som ble utvidet fredag.

foto
Utvidet: Søket etter den savnede BI-studenten ble trappet opp fredag. Blant annet bidro Røde Kors med mannskap. Her leter de ved Nidelva.

Torsdag konsentrerte politiet søket til bredden ved Nidelva, blant annet ved Elgeseter bru. Det ble brukt hundepatruljer. Fredag besluttet de å utvide, flytte og trappe opp søket. Både Trondheim brann- og redningstjeneste og Røde Kors bisto i letingen.

Bakgrunnen for utvidelsen var at 20-åringens mobil har slått inn på basestasjoner i dette området.

- Vi har fått inn basestasjonstreff som indikerer et større område enn det vi først antok, sier etterforskningsleder Vagnild, og opplyser at savnedes mobil blant annet er registrert av en basestasjon på Lerkendal.

Det ble derfor søkt i og ved Nidelva i området Stavne, Ila, Osloveien og Nidarø-området.

- Mistenker dere at noe kriminelt har skjedd med den savnede?

- Vi jobber etter hypoteser og ingen er lukket. Etter hvert som opplysningene kommer inn kan vi eventuelt lukke disse og satse på andre, sier Vagnild.

- Ikke en person som vil forsvinne

Johan Aae, som er kriminalvaktleder ved sentrum politistasjon i Trondheim, opplyser at politiet begynte letingen etter 20-åringen allerede samme natt som søsteren tok kontakt.

- Formelt ble han meldt savnet og etterlyst tirsdag ettermiddag. Det er ganske tidlig i slike saker, sier kriminalvaktlederen.

- Hvorfor valgte dere å gå ut med en etterlysning tidlig i akkurat denne saken?

- Det er det flere grunner til. Blant annet fordi alle undersøkelsene vi har gjort tyder på at dette ikke er en person som vil forsvinne, sier Aae.

foto
Søk: Mannskap fra Trøndelag brann- og redningstjeneste lette fredag ettermiddag ved Solsiden og Verftsbrua.

Flere av dem Adresseavisen har vært i kontakt med reagerer på at politiet ikke før torsdag begynte å søke aktivt etter savnede. Kriminalvaktlederen begrunner prioriteringen på følgende måte:

- Politiet er veldig avhengig av å ha et grunnlag. Vi har gjennomført en rekke vitneavhør og vi har samlet en mengde informasjon. Blant annet har vi kartlagt hvilke andre mobiltelefoner som har slått inn på de samme basestasjonene som mobiltelefonen til savnede på det aktuelle tidspunktet. Dette er tidkrevende. Ofte er det dessuten digitale spor som gir treff, sier Aae.

Etterforskningsleder Vagnild opplyser at brannvesenet avsluttet sitt overflatesøk i elva fredag ettermiddag, mens Røde Kors fortsetter sin leting til klokken 20.00. Det settes ikke i gang noen nye søk etter studenten, før politiet eventuelt har fått nye opplysninger om hvor han kan befinne seg.