TrønderTaxi gikk til søksmål mot AtB, og rettssak var berammet i Sør-Trøndelag tingrett i midten av september.

Men nå har partene inngått forlik. Direktør for rutetilbud og infrastruktur i AtB, Harald Storrønning, har følgende kommentar: – AtB og TrønderTaxi har inngått forlik 15. mai, og saken er begjært hevet av partene. Partene er enige om å bevare taushet om forliksavtalens innhold.

Administrerende direktør i TrønderTaxi, Hege Dahle, sa til Adresseavisen før forliket ble inngått at partene ville prøve å bli enige før rettssaken i september.

– Vi er midt opp i forhandlingene. Utgangspunktet var ti millioner kroner. Mer kan jeg ikke si nå, uttalte Dahle.

Taper på hver elev

I januar sa drosjesentralens leder til NRK at hver elev som forsvinner er et tap i kontrakten, Det som var spesielt ved denne kontrakten er at AtB fjerner store volum på enkeltskoler ved å flytte barna over til buss. Det gjelder skoleelever i Trondheim og Orkdal.

Hun fremholdt at kontrakten var basert på anbud, hvor det ble gitt pris ut fra antall elever ved de forskjellige skolene. Når volumet blir vesentlig forandret, er hele grunnlaget for kontrakten borte. TrønderTaxi hevdet på sin side at de ble sittende igjen med mindre lønnsomme turer, og at det dreide seg om et samlet tap på rundt ti millioner kroner.

Ifølge TrønderTaxi ble skoler og områder med et større volum med på å betale for de områdene drosjeselskapet kjørte ett og ett barn. Dahle viste til at kontrakten var basert på et anbud, hvor det ble gitt pris ut fra antall elever på de ulike skolene. Når volumet blir vesentlig endret, så er hele grunnlaget for kontrakten borte.

Naturlige endringer

AtB mener endringer i skolekjøringen er helt naturlig og at kontrakten ikke er brutt. Storrønning har tidligere uttalt at kontrakten åpner for at elever kan flyttes mellom drosje og buss.

- Individuell tilrettelagt skoleskyss er den skyssen som endrer seg mest i løpet av et år, og det vet også TrønderTaxi, sa Storrønning.

Konflikten startet ved skolestart høsten 2015. TrønderTaxi tok ut stevning da de hevdet de ikke kom i dialog med AtB.