Natt til onsdag gikk Mark Zuckerberg på scenen på utviklerkonferansen F8. Med seg hadde han fire nyheter som selskapet mener skal forandre din måte å måte å bruke den sosiale tjenesten på.

- Vi må sørge for at verktøyene vi lager brukes til gode ting, sa Facebook-sjefen fra senen og hintet mer en tydelig til Cambridge Analytica-skandalen.

-  Det jeg har lært i år, er at vi må ha et bredere syn på ansvaret vårt, fortsatte Zuckerberg før han startet presentasjonen av det han mente var de fire viktgste nyskapningene for Facebook.

1.  Ny Messenger-tjeneste

Messenger er Facebook sin chattetjeneste. En enkel måte for alle brukere av Facebook å sende meldinger, bilder, lenker og annet til mottakeren. Er tilgjengelig på både PC / Mac, samt mobile plattformer og nettbrett.

- Når du chatter, er det du egentlig vil ha en enkel og rask opplevelse. Vi kommer til å gjøre en komplett redesign av Messenger for å fokusere på disse tankene, sa Zuckerberg.

Ved neste Facebook-oppdatering så vil Messenger-funksjonen bli strippet for unødvendige elementer. Grensesnittet vil ha langt færre faner og funksjoner. Messenger vil også få en «mørk modus» som vil gjøre det enklere å bruke når det er lite lys.

Messenger-appen vil også få en oversettelses-funksjon.

2.  Dating-tjeneste

Facebook tar opp kampen mot Tinder og andre dating-apper. Tjenesten har ennå ikke fått et offisielt navn, men i følge Zuckerberg vil denne tjenesten være uavhengig av din vanlige Facebook-profil.

Dating-funksjonen lar deg lage en helt ny profil som er adskilt fra din vanlige Facebook-profil. Du vil ikke bli matchet opp mot venner på din «vanlige» Facebook-profil, men ut i fra separate dating-preferanser.

Dating-preferansene dine vil heller ikke være synlig for vennene du har på din opprinnelige Facebook-profil.

- Don't mention the war: Mark Zuckerberg var ikke spesielt interresert i å snakke om Cambridge Analytica -skandalen under onsdagens pressekonferanse.

3. Helt «ny» Instagram

Facebook eier Instagram og møter hard konkurranse fra Snapchap. Dette akter Facebook å gjøre noe med. En rekke nye funksjoner er varslet, blant annet muligheten til å laste opp stories og lister fra andre apper som Spotify og Netflix.

Om du velger «del» -funksjonen i  Spotify, så vil du etter oppdatering få muligheten til å legge dette til Instagram.

Instagram får også støtte for videosamtaler - både en-til-en og for grupper.

4.  Slett historikk

En etterlengtet funksjon, skulle vi tro. En ny knapp vil dukke opp i  Facebook-grensesnittet ditt. Med «Clear History» kan du som i en nettleser enkelt fjerne alle data Facebook har samlet inn fra nettsteder og informasjonskapsler. Du kan også aktivere denne funksjonen slik at Facebook aldri samler inn denne typen data.

Oculus Go: VR-teknologi var hetere enn en het potet for et par år siden, nå ser interessen rundt teknologien ut til å dabbe kraftig av. Spørsmålet mange stiller seg da er hvorfor Facebook nå satser så hardt på Oculus Go -brillene?

5.  Oculus

Facebook eier VR-teknologien Oculus. Nå akter Facebook å la sine brukere ta del i denne virtuelle virkeligheten. De nye VR-brillene har fått navnet Oculus Go og lar deg koble disse opp mot en egen TV-app for å se videoinnhold i VR.

Oculus Go skal fungere også på tjenester som Netflix.

VR-brillene er trådløse og krever ingen fysisk forankring.