Det er i dagens utgave av Namdalsavisa at Gunn Margrethe Kristensen (58) frir til sin samboer Jarle Emanuelsen (52)  på skuddårsdagen.

«Kjære Jarle! Vil du gifte deg med meg? Hilsen Gunn» spør Kristensen i en annonse i avisa - med en rose i hånden og prinsessekrone på hodet.

- Jeg håper virkelig han svarer ja. Jeg er så spent, jeg har grått litt hver morgen etter at jeg bestemte meg for å fri gjennom avisa, sier hun til namdalsavisa.no (for abonenter).

Paret er bosatt på Skjeldbred i Lierne og har tre barn.

Ifølge en gammel tradisjon kan en kvinne kun fri til mannen på skuddårsdagen, altså hvert fjerde år. Og ifølge skikken er mannen forpliktet til å svare ja. Mandag morgen var det ennå ikke kjent hva Jarle svarte på frieret.

Hvem hjalp pappa?

Lørdag ettermiddag punkterte et ektepar fra Levanger like ved Levanger videregående skole. Da mannen skulle skifte dekk på bilen, skled jekken unna, og bilen landet på hånda hans, skriver Trønderavisa.

Nå etterlyser mannens sønn, Ståle Bakken, de fire-fem karene som løftet bilen av farens hånd og hjalp moren med å skifte dekk.

- Jeg er selv langtransportsjåfør, og kjenner godt til hvor vanskelig det er å få hjelp langs veien. Disse karene fortjener all slags takk, sier Bakken til avisa.

Som takk for innsatsen lover Bakken at karene skal få noen kilo fisk i belønning.

- Jeg fisker en del, og hanket nettopp inn 30 kilo torsk og sei. Jeg har garn ute i natt også, og jeg synes virkelig disse karene har gjort seg fortjent til noen kilo fersk fisk hver, sier Bakken.

Stjal bilen til bandet Møblos

I løpet av vinterferien har noen stjålet bilen til bandet Møblos, skriver Trønderbladet.

Bilen, en VW Caravelle t4 1991-modell, sto parkert utenfor Trøndertun folkehøgskole og ble sist sett onsdag. Registreringsnummer er NE 55320.

Saken er blitt politianmeldt.

Kultur for alle

Rullestolbrukeren Stein Mikalsen fra Levanger sier til Trønderavisa at han er lei av å sitte alene når han besøker kulturarrangement. Mens han får rullestolplass, blir kona gjerne henvist til et annet sted.

- Som alle andre vil jeg dele opplevelsene med mine venner og kjære, sier Mikalsen til avisa.

Tall som Trønderavisa har hentet inn viser at at 10 prosent av personer med nedsatt funksjonsevne ikke oppsøker kulturarrangement på på grunn av manglende tilgjengelighet.

Denne uka rulles prosjektet Tilgjengelighet Kultur-Norge ut. Meningen er at prosjektet skal bøte på nettopp dette.

- Vi skal lære arrangører å gjøre kultur tilgjengelig for alle. Det handler ikke bare om rullestolplattformer, men teleslynger for hørselshemmede og skilting for synshemmede, sier prosjektleder Berit Vordal.

Finale i snøscootercross

Søndag ble det arrangert finale i Midt Norsk Mesterskap i snøscootercross i Stugudal, skriver Nea Radio. Finalen hadde 40 deltakere fra 12 år og oppover, og rundt 200 publikummere.

Magnus Sagen Reiten fra Singsås har vunnet samtlige heat i Pro Open-klassen så langt, og til tross for et lite uhell fikk han til slutt sammenlagt-seieren.

Marte Lunden fikk tredjeplass i alle heat, og andreplass sammenlagt i mesterskapet.