Høyre-folkene på Stortinget ble mektig imponert over at den tidligere partilederen fra Venstre klarte å bli en populær og nesten folkekjær justisminister skriver VG. Odd Einar Dørum liker politiske komplimenter, men sier til Adresseavisen at han ikke vil spekulere i noen posisjon før etter valget.

I det politiske miljøet er jobben som sjef for justisdepartementet sett på som en av de mest utakknemmelige i regjeringen. Høyreledelsen mener at trønderen gjorde en så god jobb at de foretrekker ham fremfor noen av sine egne til posten. Dessuten hevdes det fra Høyres hus at Dørum førte en politikk som Høyre er enig i.

I følge Dørum er det viktig at disse vennene nå skjønner alvoret. På de siste meningsmålingene er partiet nærmest venneløst, og under sperregrensen. - Det er vel litt drøyt å håpe på at Petersen og Krohn Devold stemmer på oss, men det er viktig at de andre som synes jeg gjorde en god jobb støtter opp på valgdagen.

Odd Einar Dørum er ikke enig i at jobben som justisminister er utakknemlig. Han mener det er et privilegium å få spille på lag med hundrevis av dyktige folk som jobber for å gjennomføre politikken. - Men det er menneskene bak hvert dokument som gjør justisposten mest spennende. Man møter konstant menneskelige dilemmaer.

- Så du er ikke fremmed for tanken om en ny periode ?

- Du har lov til å spekulere, det verken vil eller kan ikke jeg, avslutter Odd Einar Dørum.

Venstreleder Lars Sponheim sier til VG at han aldri har vært i tvil om at Høyre raskt kommer til å gi fra seg statsrådsposter i en regjeringsforhandling. Men han holder fast ved sentrumsalternativet som det eneste realistiske. - Men jeg tror nok at en regjering av Høyre, Venstre og KrF kan bli en god regjering for landet.

Populær: Odd Einar Dørum(V) er ønsket som justisminister av Høyre.