Mandag ettermiddag stod 23 brannmenn fast i Gällö, ettersom den svenske redningstjenesten slet med å finne ut hvilket område de skulle sendes til. Rett etter Adresseavisen snakket med innsatsleder Geir Arne Haugen mandag ettermiddag, fikk de derimot klarsignal til å dra til Sveg, et stykke sørøst for Gällö.

- Vi har holdt på med etterslukking helt siden vi kom frem i går, sier innsatsleder Geir Arne Haugen, som tirsdag ettermiddag er på vei hjem, etter å ha vært i Sverige siden torsdag.

Utfordrende omgivelser

Brannmennene driver ettersukkingsarbeid i områdene Lillåsen og Storbrättan nær Sveg i Jämtland. Solskinn og rundt 30 grader gjør arbeidet mer intensivt og utfordrende.

- Det er stor fare for at det blusser opp igjen. Med den temperaturen og været som er nå er vi veldig forsiktige. Det vi allerede har slukt tørker igjen med en gang.

foto
Innsatsleder Geir Arne Haugen sier de 23 brannmennene som kom fra Gällo mandag ettermiddag jobbet gjennom natten med etterslukking i Sveg-området. Foto: Finn Walther

Nesten hele Trøndelag er representert

Stabsjef for brannmannskapene fra Trøndelag, Tore Laugtug, sier det er 45 mann fra Trøndelag i Sverige. Alle er plassert i områdene nære Sveg. Nesten hele Trøndelag er representert blant de 45 brannmennene.

- De gjør en kjempeinnsats og virker veldig motiverte. Det er artig å få tilbakemeldinger fra både offentlige myndigheter og sivilister om at de er fornøyde med innsatsen, sier Laugtug.

Ifølge Laugtug skal brannmannskapene etter planen være i Sverige til 4. august, men med muligheter for at det blir lenge.

Bildegalleri: Her kan du se flere bilder fra kampen mot skogbrannene i Sverige