I uka før palmehelga var Økokrim i Trondheim for å etterforske Kystad-saken. En rekke vitner var inne til avhør, deriblant flere av byens topp-politikere. Fra Ap var både ordfører Rita Ottervik, gruppeleder Geir Waage og kommunalråd Sissel Trønsdal inne.

Også daværende opposisjonsleder, Høyres Yngve Brox, var innkalt til Sentrum politistasjon, der han var inne hos Økokrim i fire timer.

LES OGSÅ: Dette er Kystad-saken

LES OGSÅ: Dette er avtalen mellom Kystad og Staur

- Pågående etterforskning

Ap-topp og Staur-rådgiver Rune Olsø satt i et sju timer langt avhør, før han forlot politihuset sammen med sin advokat – korrupsjonseksperten Sigurd H. Torp. Til Adresseavisen uttalte Olsø senere via sin advokat:

- Rune Olsø har i dag brukt rikelig med tid på å gi en detaljert forklaring for Økokrim og påvise flere grunnleggende misforståelser i dekningen av saken. Han er glad for å kunne gi en fullstendig redegjørelse og svare på de spørsmål som ble stilt. Olsø legger til grunn at Økokrim bygger på et korrekt faktum og at saken deretter raskt henlegges som intet straffbart forhold.

På spørsmål om Økokrim nærmer seg en avklaring i Kystad-saken, svarer statsadvokat Helene Bærug Hansen:

- Vi har en pågående etterforskning for å få klarhet i hva som har skjedd, og dermed et forsvarlig grunnlag for å påtaleavgjøre saken. Hvor lang tid det vil ta, kan jeg ikke si noe om nå.

Ifølge Olsøs advokat Sigurd H. Torp, er ikke hans klient siktet i saken.

LES OGSÅ: Skulle betale seks millioner for Ap-toppens bistand

Til Trondheim hvis nødvendig

- Rune Olsø uttalte via sin advokat at han forventer at saken raskt henlegges som intet straffbart forhold?

- Det har jeg ingen kommentar til.

- Dere etterforsker videre med den samme bemanningen?

- Vi har tilstrekkelig med folk på saken til å foreta de etterforskningsmessige skrittene som er nødvendige.

LES OGSÅ: - Dette gir grunnlag for etterforskning for korrupsjon

Her kan du lese hva Rune Olsø sier om Kommuneadvokatens rapport, som ikke kunne utelukke at noe straffbart har skjedd i Kystad-saken.

- Er det noen vitner som har meldt seg?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Kommer Økokrim til Trondheim for å gjøre flere avhør?

- Det ønsker jeg ikke å jeg ikke si noe om nå, men vi kommer til Trondheim igjen dersom vi mener at det er behov for det.

Statsadvokat Bærug Hansen ønsker ikke å si noen om hvor mange avhør Økokrim har gjort i saken og hvordan disse har gått.

I tillegg til Trondheims-politikerne, har også Staur-eier Bernt Østhus, Proras Terje og Roger Eriksen og styreleder i Kystad Bolig, Vegard Wollan, vært inne i avhør hos Økokrim i saken.