- Jeg elsker at det er liv i byen. Dette er en folkefest og det største byen har. Det er utrolig god stemning, tross litt dårlig vær, forteller ordfører i Steinkjer, Bjørn Arild Gram, lørdag kveld.

LES OGSÅ: Våt start for Steinkjerfestivalen

Han var en av nærmere 6000 som hadde tatt turen i regnjakke og strikkegenser til en munter Steinkjerfestival.

- Jeg er ingen ekspert på musikk, men jeg liker å være en del av folkelivet og få med meg noen overraskelser.

foto
Ordfører i Steinkjer, Bjørn Arild Gram, prøvde å få med seg flere av arrangementene og konsertene under Steinkjerfestivalen. Foto: Leif Arne Holme

Imponert

Festivalsjef Stig Ørnvall er veldig fornøyd med både oppmøte, artister og tilskuere etter helga.

LES MER: - Jeg tror ikke jeg har kledd meg til dette været, men dere ser varme ut

- Vi har fått skryt av både artister og tilskuere etter festivalen. Eksempelvis er folk veldig fornøyd med toalettforholdene, det er ingen kø, noe de sjelden opplever andre steder.

foto
Flere fra publikum var engasjerte under konsertene i Steinkjer lørdag kveld. Foto: Leif Arne Holme

Han legger til at stemningen var god hele kvelden, og flere av artistene hadde overraskende oppmøte.

- Jeg vil gjerne trekke frem Cezinando når det gjelder oppmøte på konserten. Jeg kan ikke huske sist NTE-teltet var så fullt og med så bra stemning.

Fredag kveld var det over 5000 personer som tok turen til Rismelen for å se Gåte og Terje Tysland. Adresseavisens anmelder ga konsertene terningkast fem og fire, og spår at Gåte vil spille enda bedre konserter senere i sommer.

foto
Det var mange som kom for å se artisten Lissie fredag kveld. Like før konserten ble det også et friere på scenen. Foto: Leif Arne Holme

Betyr utrolig mye

Den siste uken har det vært mange andre arrangement som har vokset frem på grunn av Steinkjerfestivalen. Blant annet har det vært arrangert innovasjonsseminarer og AgriTech Nordic konferanse.

LES OGSÅ: Se bildene fra Kvelertak-konserten

- Vi har sett at dette har betydd mye for byen. Det er virkelig med å bygge opp rundt byen og innbyggerne, legger Bjørn Arild Gram til.

Ordføreren selv har prøvd å delta på de fleste arrangementene innimellom de kommunale møtene.

- Men selvsagt er jeg på selve festivalen. Det blir nok ikke en sen kveld, men jeg prøver å få med meg det meste. Som på fredag da jeg var på Ogras. De tror jeg nok kommer tilbake på en enda større scene.

foto
Festivalsjef Stig Ørnvall var usikker på hvordan helga skulle bli på fredag. Søndag formiddag er han fornøyd med alt. Foto: Leif Arne Holme

Lite å sette fingeren på

Nå ser arrangørene fremover mot ny festival i 2019. Da har de et håp om at tidligere festivalsjef Svein Bjørge skal være tilbake i fin form.

- Vi har allerede fått en melding fra Svein med planer for neste år, forteller Ørnvall.

LES MER: Fridde på scenen under Steinkjerfestivalen

Han mener at været ikke har påvirket tilskuerne på andre måter enn at de måtte lete litt i skuffer etter varme klær.

- Vi er strålende fornøyd etter helga. Det er en glad gjeng som rydder ned festivalen søndag formiddag, avslutter Ørnvall.