– Vi måtte bruke leppestift i stedet for klistremerker, men det fungerte utmerket. Alt gikk fint, oppsummerer en lettet og begeistret Kjell Erik Killi Olsen etter åpningen av hans første separatutstilling i Frankrike lørdag kveld.

Det var galleri Pascal Lainé i den lille byen Ménerbes i Provence som var åstedet for Killi Olsens utstilling «Sanctum», med 36 tredimensjonale malerier malt i de siste to årene, og to skulpturer.

Drømmekveld

Kunstneren og hans gallerist hadde fått stengt av hovedgata og torget i landsbyen i timene rundt utstillingsåpningen, og det viste seg å være smart. Svært mange gjester kjente sin besøkelsestid, fra Norge og New York, Sverige og Danmark, men også riktig mange franskmenn.

– Det ble en virkelig drømmekveld. 300 gjester hadde meldt seg på til utstillingsåpning og middag, Det kom 400. Men alt gikk bra, det var nok mat, nok drikke. Det kom et formidabelt regnskyll, men ikke før søndag formiddag. Skjebnen var på min side denne gangen, oppsummerer Kjell Erik Killi Olsen.

28 av 36 malerier solgt

Så ble det solgt en hel del også. Så hett var det i en periode at galleristen gikk tom for røde klisterlapper. Men leppestift var ikke mangelvare blant gjestene på utstillingen.

28 av de 36 maleriene ble solgt, og en av de to skulpturene. Det må kunne kalles braksuksess på det som var Killi Olsens første separatutstilling i en region han har tilbrakt store deler av livet de siste 16 årene. De ti siste årene har han hatt tilhold på slottet Fontareches som ligger på grensen mellom Provence og Languedoc.

Trønder-søndag på slottet

Etter å ha ryddet og pakket sammen utstillingslokalet søndag gikk ferden tilbake til Fontareches, der han hadde invitert tilreisende trøndere på søndagsmiddag og overnatting. –Det blir ganske enkelt en spaghetti bolognese, sier en hektisk vert Kjell Erik Killi Olsen på telefonen søndag ettermiddag,.

Hektisk i galleriet: Ole Jørgen Scheie (til venstre) og Inger og Alf Astrup var blant de inviterte på åpningen. Foto: Øystein Thorvaldsen
Salget gikk unna: Kjell Erik Killi Olsen og gallerist Pascal Lainé gikk tom for røde klistremerker da investeringslysten var på sitt mest hektiske i Ménerbes lørdag kveld. Foto: Øystein Thorvaldsen
Folksomt: Utstillingsgjestene til Kjell Erik Killi Olsen dominerte gatebildet i landsbyen Ménerbes lørdag kveld. Foto: Øystein Thorvaldsen
Kø av gratulanter: Erik Koritzinsky, som gratulerer kunstneren på bildet, var en av mange norske tilreisende på åpningen av Kjell etik Killi Olsens første seperatutstilling i Frankrike. Foto: Øystein Thorvaldsen