Et par familier var på påskeutfart og fant et trivelig sted å slå seg ned ved bekken mellom Store og Lille Leirsjøen i Bymarka. Men det viste seg ikke å være det mest ideelle sted for familiekos. De holdt nesten på å sette seg midt oppi et bol med halvvåkne ormer som lå og varmet seg til liv i solskinnet. Familiene fant seg derfor ganske fort et annet sted å nyte nistepakkene.

To av de yngste i flokken syntes imidlertid det var for fristende å utforske naturen litt nærmere. Jan Olav Næss og Kjell Håkon Paulsen, som gikk i henholdsvis 6. og 5. klasse ved Byåsen skole, tok like godt med seg et utvalg ormer hjem i en pappkasse. Da Adresseavisen var på besøk i hagen hos Jan Olav i Nedre Ferstadveg, var fremdeles noen av de sju ormene i fin form og freste iltert til fotografen da guttene dro dem opp av kassen etter halen.

- Og einda va de «mang fler», kunne ormjegerne fortelle. En hadde de gitt bort, og fire hadde de likvidert på stedet. Men den største hadde kommet seg unna.

I flokken som visstnok skulle innlemmes i skolens naturfagsamling – i spritkonservert tilstand – var også en ganske alminnelig snok, som lot til å trives godt blant sine giftige slektninger.

Vi regner med at viltloven ikke sa noe om at hoggormen var fredet i 1964…