46 studenter ved NTNU dro mandag kveld fra Trondheim lufthavn Værnes til Storbritannia. Noen dager i forveien hadde racerbilen KA Aquilo R (latin for nordavind) tatt turen over til de britiske øyer.

Skal konkurrere i England

Studentene har de siste ti månedene gjort seg klare for å delta i Formula Student UK på den legendariske banen Silverstone Circuit i Northamptonshire.

Formula student er en internasjonal konkurranse for ingeniørstudenter hvor man skal designe, utvikle, bygge og teste en énseters racerbil for det ikke-kommersielle markedet. I fjor var det over 130 påmeldte lag.

- Vi har jobbet mot dette målet i ti måneder, og bilen ble ferdig i mai. Siden den gang har vi testet bilen nesten hver eneste dag på Lånkebanen i Stjørdal, forklarer Hans Olav Hilsen, markedsleder ved NTNU Revolve, den frivillige studentorganisasjonen som ble dannet for å delta på Formula Student.

Fra prototype til racerbil

Studentene er sikre på at de har en driftssikker og lynrask bil som er spesialtilpasset til testbanene under konkurransen. Det er også enormt mye utstyr som skal med, og derfor har de tatt med seg et mobilt verksted.

- De siste ukene har vi testet bilen mye og vi føler vi stiller sterkt forberedt til konkurransen. Vi har jobbet med å utbedre mindre barnesykdommer og KA Aquilo R har nå tatt steget fra prototype til racerbil, forteller Jørgen Sørgård Erdal, sponsoransvarlig og fører ved NTNU Revolve.

Her er studentene som står bak NTNU Revolve

All fritid og ferie har gått med til prosjektet, og etter at eksamener var unnagjort i starten av juni har det kun vært racerbilen i fokus.

- Vi er meget spente. Dette blir årets høydepunkt. Vi håper å kunne kjempe i toppen og har et mål om å komme blant topp fem, sier Hilsen.

Låner deler av fienden

I fjor deltok NTNU Revolve for første gang og det endte med en 17. plass. Noen av studentene fra i fjor ble også med i år.

- Vi har hatt god kontakt med de som var med i fjor, og har fått gode tips og innspill, sier Hilsen.

Selv om det er en tøff konkurranse, vil det være vennskapelig stemning utenfor banen.

- Dette er en Roskilde-festival for ingeniører. Vi bor på campingplass med de andre studentene, og vil utveksle ideer og erfaringer med dem. Man skal treffe nye mennesker og hvis det er behov så låner man deler av hverandre, forklarer Hilsen.

Mange øvelser i helga

Konkurransen begynner med statiske øvelser fredag og fortsetter med dynamiske på lørdag. Søndag er det den store testen hvor bilen blir satt på prøve med 22 runder.

- Vi har lagt ned nærmere 40 000 arbeidstimer for å stå der vi er i dag, og innsatsen fra medlemmene det siste året har vært helt enorm. Men vi hadde ikke klart å gjennomføre prosjektet uten alle våre samarbeidspartnere. I den anledning ønsker vi å rette en stor takk til alle som har bidratt til å gjøre vår drøm om å lage Norges råeste racerbil til virkelighet, sier Hilsen.

Denne racerbilen laget av NTNU-studenter skal få kjørt seg i England. Foto: NTNU REVOLVE
Nærmere 40 000 arbeidstimer har disse studentene lagt ned de siste ti månedene for å få melde på en racerbil i Formula Student. Foto: NTNU REVOLVE