Fra før er det kjent at byggets hovedentreprenør Skanska og IT- og kommunikasjonsbedriften Sopra Steria skal bli leietakere når bygget står ferdig i mars 2019.

Dermed har byggherren Entra sikret seg leietakere til nesten halvparten av det 18 200 kvadratmeter store bygget, nærmere bestemt 48 prosent. Teekay Offshore Partners L.P. skal leie 4800 m², fordelt på de fire øverste etasjene. Teekay leier i dag lokaler i Beddingen 16 ved Solsiden.

Direktør for utleie og forretningsutvikling i Entra, Anders Solaas, sier Entra gleder seg til å ønske Teekays medarbeidere velkommen til Trondheims flotteste kontorbygg.

Markant arkitektur

- Powerhouse Brattørkaia vil bli en av landets mest spektakulære kontorbygg med sin markante arkitektur, beliggenhet ved sjøkanten og verdensledende miljøkvaliteter, legger han til.

Da Adresseavisen presenterte byggeprosjektet i januar og kunne fortelle at oppstart ville finne sted 1. april, ble det fra Entras side opplyst at det var inngått leiekontrakt med en større aktør. Men navnet på leietakeren var konfidensiell. Mandag fikk Adresseavisen bekreftet at dette var Teekay.

- Teekay har gjort en grundig vurdering av ulike kontorsteder i Trondheim. Først og fremst var vi på jakt etter gode og fleksible lokaler. I tillegg er vi opptatt av et grønnere fotavtrykk i alle deler av vår virksomhet og ser virkelig frem til å flytte inn i Powerhouse, sier administrerende direktør i Teekay Offshore Production Chris Brett.

Sol og sjøvann

Powerhouse Brattørkaia er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta. Bygget får et svært lavt energiforbruk, og utnytter sol og sjøvann til oppvarming og kjøling. Powerhouse vil bli dekket med 3000 kvadratmeter solceller og gjennom dem produsere om lag 500 000 kWh fornybar energi hvert år. Det er mer enn dobbelt så mye som bygget selv bruker til varme, kjøling, ventilasjon og belysning. Det fører til at bygget har et positivt energiregnskap over hele livsløpet, inkludert all energi som går med til byggingen, materialer og avhending.

Anders Solaas fremholder Teekay som en stor arbeidsgiver og en viktig kompetansebedrift i Trondheim, som vil passe godt inn i den spennende miksen av bedrifter på Brattørkaia. På nabotomten er Entra i full gang med å bygge en ny campus for Handelshøyskolen BI. Når begge byggene står ferdige i 2019, vil utviklingen av den fremste rekken mot sjøen på Brattøra være komplett.

Flere interesserte

- Brattørkaia er et fantastisk område. Med nye leietakere og flere tilbud på bygulvet ønsker Entra å bidra til god byutvikling i Trondheim, sier Stine Hostad som leder Entras virksomhet i Trondheim.

Hun legger til at Entra er i dialog med flere interessenter, men har ikke inngått avtale med noen om de resterende arealene i Powerhouse Brattørkaia.

Powerhouse representerer et samarbeid om utvikling av plusshus og består av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen Zero, arkitektkontoret Snøhetta, rådgivningsselskapet Asplan Viak og aluminiumprofilselskapet Sapa.

Powerhousesamarbeidet definerer et plusshus som et bygg som produserer mer ren og fornybar energi over livsløpet enn det som blir brukt til produksjon av byggevarer, oppføring, drift og avhending av bygget.

På flyttefot: Teekay Offshore Partners L.P. skal om to år flytte til Brattørkaia og Powerhouse. Offshore-rederiet holder i dag til i Beddingen 16 ved Solsiden. Foto: Morten Antonsen
Velkommen: Direktør for utleie og forretningsutvikling i Entra, Anders Solaas, sier han gleder seg til å ønske Teekays medarbeidere velkommen til Powerhouse Brattørkaia, som han beskriver som Trondheims flotteste kontorbygg. Foto: Entra