Lørdag formiddag meldte Pokémon GO at «trenere» i 27 europeiske land kunne gå ut og fange Pokémon gjennom deres «utvidede virklighetsspill» for smarttelefoner.

– Trenere, takk for at dere har vært tålmodige. Vi har den siste tiden jobbet hardt for å utrede serverproblemer slik at vi kan lansere spillet i flere land i de kommende dagene, står det på deres facebookside.

LES OGSÅ: Det er Pokémon-feber i Trøndelag

Europeisk lansering

Spillet ble først lansert i USA og Australia, men mange nordmenn har gjort tekniske omveier for å sikre seg spillet før dagens lansering i Norge og 25 andre land.

Mobilspillet går ut på å fange virtuelle dyr som vises i den virkelige verden og konkurrere med disse.

LES OGSÅ: Det nye mobilspillet blir brukt av ranere, har ført til oppdagelsen av et lik og utviklerne har måttet svare for spillets fulle tilgang til privat informasjon

Servertrøbbel

Det er så stor pågang på spillet få timer etter lanseringen at serverne ikke har taklet den enorme pågangen.

– Serverne våre er ydmyket av den utrolige responsen deres. Vi jobber med å rette opp problemet. Vær vennlig å prøve igjen snart, skriver spillutvikleren i en melding på Twitter.

Omstridt

Allerede før den offisielle lanseringen i Norge, har Pokémon-spillet for mobil fått kritikk for å legge opp til upassende adferd på steder der å spille mobilspill kan oppfattes som upassende.

Blant annet slåss spillere på krigsminner og kirkegårder, deriblant minst to gravplasser i minst to gravplasser i Trondheim, noe kirkevergen vil kontakte spillselskapet om.

LES OGSÅ: Anbefalte spill for mobil og nettbrett

LES OGSÅ: Løper byen rundt for å fange Pokémon

Slik ser appen ut for mange av de som ønsker å spille Pokémon GO lørdag ettermiddag. Foto: Skjermdump via Mirror.co.uk