- Nå er det 100 prosent sikkert at vi starter opp til høsten, sier Arne Pukstad, initiativtaker til Idrettsskolen.

Onsdag skrev han under en avtale om at den private ungdomsskolen fra 1. august skal leie klubbhuset til Ranheim idrettslag. Klubbhuset som ble bygd i 1990 ligger like ved idrettsanlegget på Ranheim, og skolen skal forvandle oppholdsrommet til to klasserom.

- Lokalene er ideelle for oss. Her får vi også gode utelokaler, og tilgang til både kunstgressbane og to treningsfelt, sier Pukstad.

Nei ble til ja

Som Adresseavisen fortalte for noen uker siden, har Idrettsskolen fått Kunnskapsdepartementets klarsignal til å starte en privat, kristen idrettsungdomsskole på Ranheim. Utdanningsdirektoratet sa nei til søknaden, blant annet på bakgrunn av at formannskapet i Trondheim var negative til en slik etablering. Et flertall i formannskapet mente behovet for kristne ungdomsskoler var dekket i Trondheim, samtidig som det ble påpekt at en slik skole ville ha negativ påvirkning på den offentlige skolestrukturen.

Initiativtakerne klaget avgjørelsen til departementet, og i februar sa departementet ja til privatskolen.

120 elever

Skolen er godkjent på religiøst grunnlag, og har tillatelse til å ta imot 120 elever på 8.-10. trinn. I første omgang ser Pukstad for seg å starte opp med 8. trinn, og deretter bygge ut med 9. og 10. trinn.

- Per i dag har vi fått 20 elever som er interesserte. 12 av disse skal begynne i 8. klasse, mens 8 er niendeklassinger. Hvis det dukker opp flere niendeklassinger, så kan det også være vi starter en 9. klasse, sier Pukstad som dermed kan ha behov for flere lokaler.

- Vi har et alternativ i det nye tribunebygget på Ranheim som er under bygging, sier han.

Han opplyser at mange av søkerne til skolen er elever som i dag går på Nidaros idrettsungdomsskole. Som kjent har Utdanningsdirektoratet trukket godkjenningen til denne skolen, og det er usikkert om skolen kan drive videre fra høsten av.

- Vi har planlagt ut fra at Nidaros skulle ha full drift, og har derfor lagt oss på en annen side av byen. Det som skjer på Nidaros nå, var ukjent for oss inntil før påske, sier Pukstad.

Skolen er nå i gang med å rekruttere lærere.

- Er det forsvarlig å starte en skole på så kort tid?

- Ja, hvis vi har lærere med godkjent utdanning, godkjente lokaler og en forsvarlig drift. Nå handler det om få brikkene på plass. Men vi skulle gjerne hatt to-tre måneder ekstra, sier Pukstad.

God inntektskilde

Styreleder i Ranheim idrettslag, Nina Bakken Antonsen, bekrefter at de har inngått en avtale med Idrettsskolen.

- Ranheim er i stor vekst, og vi ønsker å legge til rette for mange typer aktiviteter. Vi har lokaler som kan brukes som klasserom på dagtid, og vi har også kontorlokaler som er ledige. Dette vil bli en god inntektskilde, så dette er en god løsning for Ranheim idrettslag, sier Bakken Antonsen.

Hun ønsker ikke å si hvor mye leieinntekter klubben vil få, men trolig dreier det seg om over 100 000 kroner i året.

Hun er samtidig klar på at Idrettsskolen kun er en vanlig leietaker.

- Vi ønsker ikke å involvere oss i Idrettsskolen på annet vis enn at vi stiller lokaler til disposisjon, sier hun.

Hun poengterer at lokalene vil være tilgjengelige for klubben både på ettermiddager, kvelder og i helgene slik som tidligere.