- Jeg kom kjørende fra Trondheim og skulle til Flatanger. Rett før Osen-krysset i Namdalseid fikk jeg se et dyr. Da det reiste seg opp på bakføttene og så på meg, så jeg at det var en bjørn som var på innmarka ved veien. Etter min oppfatning var den stor. Den stod slik noen sekunder før den la på sprang mot skogen, sier Haarstadstrand.

Så mye vilt

Han pleier å telle vilt på sine kjøreturer. Han hadde sett 23 elg og tre hjort, blant annet to hjort ved butikken på Sprova, før han fikk se bamsen rett etter midnatt natt til torsdag.

- Jeg har aldri sett en levende bjørn før, så dette var spesielt og noe jeg ikke var forberedt på, sier Haarstadstrand.

Les også: Her er bjørnen ute og går i Meråker

Flere observasjoner

Bjørnen er observert flere steder i Namdalseid den siste tiden.

Håvard Haarstadstrand meldte fra til Statens naturoppsyn (SNO) om observasjonen. De var ute og undersøkte stedet torsdag.

Les også: Voksen hannbjørn skutt fra helikopter i Meråker

- Bjørnen skal være observert tre kvarter før jeg så den ved Årgårdselv, sier Haarstadstrand.

Årgårdselva renner omlag 900 meter vest for fylkesvei 17 som Haarstadstrand kjørte på sin vei nordover. Han så dyret 700 meter sør for Osen-krysset.

- Det er bjørn i området

Rovviltkontakt i SNO, Knut Nordfjellmark, har vært på stedet og sett etter spor.

- Jeg har ikke funnet noen spor, da det er svært tørt og hardt i området. Vi har fått inn meldinger fra flere om observasjoner i området de siste to døgnene, så vi er ikke i tvil om at det er bjørn. Kanskje har den et bytte i området som den spiser på, men vi har foreløpig ikke funnet noe slikt, sier Nordfjellmark.

Les også: - Bjørnen kom tuslende inn på en av postene til jaktlaget

Sett også i høst

Det ble observert bjørn i samme området i fjor høst og det kan være det samme dyret.

- Det er også sett bjørn i Bangsjøområdet i vinter. Det kan være den samme bjørnen, men det er ikke sikkert, sier Nordfjellmark.

Les også: Bjørnen passerte Roger på 60 meters hold