- Det er ikke plass på det ordinære lageret, forklarer butikksjef Henrik Weile ved Coop Extra Storlien.

Tirsdag måtte de stenge kafeen som ligger vegg i vegg med butikken på Storlien.

- Det er på grunn av alle bestillingene som har kommet inn til Systembolaget, sier han.

Utvider åpningstidene

Før jul oppsto den samme situasjonen. Da måtte man også stenge kafeen og ta den i bruk som lager for å få plass til alle de forhåndsbestilte polvarene.

- Det er mellom 30 og 50 prosent økning i bestillinger av polvarer hittil i år, forteller Weile.

Mange trøndere har planer om å hente polvarer i påsken, og Coop Extra vil utvide åpningstidene fra 22. mars til 30. mars. Men Weile anbefaler at folk kommer før påskehøytiden virkelig setter i gang.

- Kom heller tidlig på en hverdag og først i uka. Det kan lønne seg. Kommer du fredag ettermiddag eller lørdag formiddag, så må du regne med kø.

En leser forteller dette i et debattinnlegg: «Lørdag 16. desember var tilstanden på Coop Storlien fullstendig galimatias.»

- Må lønne seg

Han opplyser at det er den voldsomme mengden med bestillinger som fører til kø.

- Bestillingene øker både i antall og volum. Før bestilte folk kanskje 4 øl, nå er det 24, sier han.

Weile tror de fleste kundene tenker på at det skal lønne seg å dra til Storlien.

- Kjører man fra Trondheim til Storlien for ei flaske vin, så vil det ikke lønne seg.

- Pris avgjør

- Hva er årsaken til at folk bestiller til Storlien?

- Det er de samme produktene, så det må være prisforskjellen som avgjør, tror Weile.

- Hva er det trønderne bestiller?

- Vin, øl og sprit som vodka og whisky, sier han.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter