Mens nedbøren kommer som snø og sludd i indre og midtre strøk, vil det bli til dels regnbyger på kysten.

Enkelte steder kan det komme til dels store mengder snø.

Nedbøren dag for dag

Vakthavende meteorolog Frode Hassel ved Meteorologisk institutt i Bergen gir følgende prognoser for hvor mye nedbør som kommer fra dag til dag:

Tirsdag: 5 - 20 millimeter

Onsdag: 5 - 20 millimeter

Torsdag: 5 - 30 millimeter

Fredag: 5 - 15 millimeter

Lørdag: 5 - 15 millimeter

Sum tirsdag - lørdag: 25 - 100 millimeter

Der hvor nedbøren kommer som snø, tilsvarer en millimeter nedbør en centimeter snø.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 16 600  andre - følg VærAdressa på Facebook

Les også: Oppdal: Kulderekord og varmerekord med 16 dagers mellomrom

Inntil en meter snø de mest snørike områdene

Det betyr at det på de mest snørike områdene kan falle inntil en meter snø.

- Det vil være store lokale forskjeller både hvor mye nedbør som kommer og hvor ofte det kommer byger,  påpeker Hassel, som sier de sørvestlige delene av Sør-Trøndelag samt Fosen og kysten av Nord-Trøndelag peker seg ut som områder  med mest nedbør.

Det blir avtagende nedbøraktivitet fra søndag.

Følg VærTorsten på Twitter

Midt-Norge den store værtaperen

Varslene fra Meteorologisk institutt viser at Midt-Norge er den store værtaperen under årets vinterferie.

Mens det blir masse pent vær på Øst- og Sørlandet og perioder med sol både på Vestlandet og i Nord-Norge, er det ikke håp om å se særlig til sola i Trøndelag og Møre og Romsdal før helt i slutten av uka.

Et lavtrykksområde over Nord-Norge og de nordlige delene av Skandinavia vil de neste dagene styre nordvestlige vinder og bygevær inn over landsdelen.

Fordi lavtrykket beveger seg forholdsvis lite de neste dagene, opprettholdes det samme værbildet store deler av uken.

Sol igjen på søndag

Ikke før på søndag forsvinner lavtrykket og det danner seg et høytrykk over Sør-Norge, noe som gir avtagende nedbøraktivitet og perioder med sol.

Fram til søndag blir det bare små solgløtt.

Skyer og nedbør neste uke

Neste uke preges fullstendig av skyet vær og en del nedbør.

Gjennom hele uken blir det kuldegrader om natten, ned til sju-åtte kuldegrader om natten i lavlandet og mellom 15 og 20 minusgrader i indre strøk.

På dagtid blir det noen få plussgrader.

Vinterferieværet i Trøndelag

Tirsdag 23. februar:  Nordvestli bris,  liten kuling på kysten, først sør for Trondheimsfjorden. Sent i kveld dreiende vestlig og minkende. Skyet. Snøbyger, til dels sluddbyger på kysten. Utrygt for torden. - 1 til + 5 grader.

Onsdag 24. februar:  Vestlig bris, frisk bris utsatte steder og på kysten, dreiende nordvestlig, fra om ettermiddag liten kuling på kysten. For det meste skyet. Snøbyger, til dels sluddbyger på kysten.- 1 til + 6 grader.

Torsdag 25. februar:  Nordlig og nordvestlig bris, av og til frisk bris på kysten. For det meste skyet. Snøbyger, til dels sluddbyger på kysten. Uendret temperatur om natten, litt lavere dagtemperatur.  - 1 til + 4 grader.

Fredag 26. februar:   Nordvestlig bris, opp i frisk bris på kysten. Enkelte snøbyger, regnbyger på kysten. Litt lavere temperatur om natten, uendret dagtemperatur. - 2 til + 4 grader.

Lørdag 27. februar:  Nordvestlig bris,  opp i frisk bris på kysten. Enkelte snøbyger, regnbyger på kysten. Litt lavere temperatur om natten, uendret dagtemperatur. - 3 til + 4 grader.

Søndag 28. februar:  Nordvestlig bris. Enkelte snøbyger, regnbyger på kysten. Perioder med sol. Lørdag uendret temperatur. Kaldere om natten, uendret dagtemperatur. - 8 til + 4 grader.

(Prognosene viser laveste og høyeste temperatur gjennom døgnet)

Kilde: yr.no, Storm og Accu Weather