På ingeniørutdanningen på Kalvskinnet har de vært svært spente før årets opptak. Dette er første opptaket der de korte ingeniørstudiene er en del av NTNU. Resultatet ble overveldende. De treårige bachelorutdanningene i teknologi økte med imponerende 45 prosent.

- Dette er kjempeartig, sier dekan Terje Meisler på Fakultet for teknologi. Med dette fortsetter fakultetet veksten de har hatt fra 2012.

- Vi har gode og attraktive studier som er gir jobb etter tre år, eller det er mulig å bygge på til master. Jeg tror de korte profesjonsstudiene er attraktive for ungdom. Vi ser også en økning i ingeniørstudiene i Ålesund og Gjøvik.

Mer synlig med fusjon

Meisler tror fusjonen med NTNU har gjort studietilbudet på Kalvskinnet mer synlig både nasjonalt og på de videregående byskolene i Trondheim.

- Byungdommen har i større grad for øynene opp for oss. Men vi har også drevet et målrettet rekrutteringsarbeid, blant annet med jenteprosjektet, «jenter i teknologi».

Det nesten ferske studieprogrammet innen olje og gass er det eneste som har nedgang i søkermassen. Nedgangen der er på hele 75 prosent fra forgje opptak. Det betyr én søker per studieplass. Terje Meisler forteller at de var veldig spente før dette opptaket.

- Fantastisk og rørende

- Det er to trender som kunne ha virket i hver sin retning. Det ene er at vi regnet med at NTNU-fusjonen førte til økt søkertall. Men de dårlige tidene i oljebransjen kunne ført til en mindre vekst, sier han og sier at det var helt fantastisk og nesten rørende å få søkertallene tirsdag.

NTNU-rektor Gunnar Bovim sier han ble svært lettet da han så søkertallene.

- Jeg ble lettet for at vi økte. Det er så mange trender med teknologibedrifter som sier opp folk. Det fører til et nervøst studentmarked. Vi øker på teknologi og landet trenger teknologer, sier Bovim.