Tidløst og klassisk. Det skal ikke bli umoderne neste år, og er tilpasset hotellet slik det var, og slik det skal bli, ifølge designerne. Det har elementer fra bygget i form av buer, og en rekke andre referanser både i og utenfor hotellet som blant annet Nidarosdomen og Palmehaven. I tillegg har det form som en krone med klar henvisning til kongelige kretser.

- Tanken er at alle skal kunne legge sine egne preferanser i denne logoen. Noen ser bokstaven B, noen ser en seng, mens andre ser en kongekrone eller speilsalen. Dette symbolet skal leve på samme vis som hotellet er et sted med masse liv, sier Stian Ward Bugten, kreativ leder i Anti.

Les også: - Vi blir nedringt av folk som vil jobbe på Britannia

Ny og moderne identitet

- Oppdraget gikk ut på å skape en identitet som kobler fortid, nåtid og framtid. Samtidig skal vi skape en destinasjon for lokale, nasjonale og internasjonale gjester i tiden som kommer, forteller Robert Dalen, daglig leder og partner i Anti Trondheim, et kreativt byrå med kompetanse innenfor merkevarebygging og kommunikasjon. Helt siden i fjor sommer har de jobbet med det nye visuelle uttrykket for Britannia. De har dykket ned i Britannias historie for finne frem til det som skal bli hotellets nye og moderne identitet.

Les også: Mesterkokk skal gjøre Speilsalen på Britannia til topprestaurant

Vil nå ut nasjonalt og internasjonalt

- Vi ønsker å treffe folk i Trøndelag og Norge som kjenner Britannia godt fra før, og samtidig treffe hjertet til en helt ny gruppe av besøkende. Mange har tradisjoner med å ta en lunsj eller middag på Britannia. Men det handler også om å nå ut til folk som aldri har vært der før, forteller Stian Ward Bugten, kreativ leder og partner i Anti Trondheim.

Britannia får et tidløst og klassisk design. Dette bildet er tatt rett før jul, oppusingen er i full gang. Foto: Mariann Dybdahl

Hovedfargen i det nye visuelle uttrykket heter racing green. Det er en blågrønn farge med assosiasjoner til den britiske, klassiske stilen vi finner hos bilmerkene Morgan og Jaguar. Selve monogrammet er utført i messing.

Les også: - Hotellservicen i utlandet ligger flere lysår unna oss

Klassisk og moderne

- Racing green er en rojal farge som også har referanse til planteriket i Palmehaven. Det skal funke i øyeblikket, og i 100 år fremover, sier Dalen, og tilføyer at de har jobbet kontinuerlig med farger og ikoner for å komme frem til akkurat dette uttrykket.

- Identiteten skal ikke bare være gjenkjennelig på selve bygget. Det skal leve på digitale plattformer og i sosiale media, i tillegg til penner og porselen. Dessuten er det så mange ulike besøkende ved Britannia. Alt fra dem som sjekker inn for å bo der, til de som går dit i helgene for å spise lunsj med familien. Det er et stort bygg med masse rom og masse opplevelser man kan ta del i. Alt dette skal gjenspeiles i profileringen, sier Ward Bugten.

Les også: Gjør historiske funn ved Britannia Hotel

Ny tidsæra

- Vi markerer en ny tidsæra for Britannia med totalrenoveringen vi er midt inne i. Det samme gjelder for den nye logoen og det nye monogrammet. Det skal plasseres på alt fra porselen, bestikk og glass, til interiørelementer på rommene, sier Peter A. Gjerde, markedssjef ved Britannia hotel.

- Tanken er at alle skal kunne legge sine egne preferanser i denne logoen. Noen ser bokstaven B, noen ser en seng, mens andre ser en kongekrone eller speilsalen. Dette symbolet skal leve på samme vis som hotellet er et sted med masse liv, sier Ward Bugten.

Styret i Britannia, med blant andre hotellets eier Odd Reitan, ble svært begeistret for den visuelle profilen de nylig fikk presentert, ifølge markedssjefen.

Fresh start

- Jeg er veldig trygg på at vi her har en visuell identitet som kan representere Britannia godt i fremtiden. Hotellet skal føles som helt nytt, men med en lang og rik historie, noe som må markeres. Den visuelle identiteten vår hadde behov for en oppfriskning på linje med hotellet, sier Gjerde, og legger til at de allerede har fått en rekke henvendelser om booking av konferanser, selskap, jubileum og bryllup for neste år.

- Det er faktisk noen som har utsatt bryllupet sitt to ganger for å kunne ha det på Britannia. Og det visuelle uttrykket skal symbolisere alt vi skal få til. At vi skal bli et femstjerners hotell. Denne identiteten skal gi oss «den følelsen», sier Gjerde.

Les også: - Sammenslåing av museene er den verst tenkelige løsningen

- Oppdraget gikk ut på å skape en identitet som kobler fortid, nåtid og framtid. Samtidig skal uttrykket symbolisere en merkevare, et femstjernes hotell, lokalt, nasjonalt og internasjonalt, forteller Robert Dalen (t.v) , daglig leder og partner i Anti. I midten Stian Ward Bugten, kreativ leder i Anti og Peter Andrè Gjerde, markedssjef Britannia hotel. Foto: kim nygŒrd, Kim NygŒrd