Hun er dermed på linje med Ap-leder Jonas Gahr Støre. VG viser til at han skriver følgende i et skriftlig svar på avisen:

«Jeg har tillit til at valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti gjør en klok vurdering når det skal foreslå medlemmer til det nye fylkespartiets styre. Jeg har sagt at det må være mulig å gjenvinne tapt tillit. Men i tilfeller der det har vært brudd på partiets retningslinjer i nær fortid bør det gå noe tid før man får nye tillitsverv i partiorganisasjonen».

Sto bak metoo-opprop

Fatima Almanea var en av flere som tidligere i år sto bak et metoo-opprop blant ungdomspolitikere, #møteterhevet.

Også AUF-er Jenny Westrum-Rein fra Levanger sto bak dette oppropet. Hun sier:

- Jeg mener Trondheim Ap bør være forsiktig med en slik kompiskultur som dette vitner om, sier Westrum-Rein.

Adresseavisen kunne i forrige uke fortelle at Trondheim Ap har vedtatt å foreslå Trond Giske som ett av seks navn til nytt styre i Trøndelag Ap. Dette har vakt reaksjoner. Så langt har ingen åpent kritisert initiativet, men nå tar altså to unge i Ap og AUF til motmæle.

Les bakgrunn: Vil gi Trond Giske maktposisjon i Trøndelag

Almanea (Ap) er profilert lokalpolitiker i Verdal og aktiv i AUF. Nå kritiserer hun Trondheim Ap.

- For tidlig nå

Almanea (Ap) mener det er viktig med åpenhet rundt hva man mener i denne saken.

- Trondheim Ap er ansvarlig for eget vedtak, men for min egen del vil jeg si: Det er for tidlig å ønske Trond Giske tilbake i et slikt verv nå. Han har selv erkjent en del forhold som åpenbart ikke er greit, og partiet mener han har brutt retningslinjer for seksuell trakassering. Jeg tror folk flest mener vedtaket til Trondheim Ap går på akkord med hva som er riktig å gjøre i den situasjonen vi er i nå, sier Almanea, og legger til:

- Han skal selvsagt få komme tilbake, men han sa noe selv som kan være førende: Han vil gjenreise tilliten og bruke tid på det. Jeg tror ikke vi har brukt nok tid foreløpig, sier Almanea.

Hun tror det er veldig delte meninger om saken.

- Jeg tror ikke Trondheim Ap i denne saken nødvendigvis representerer det brede lag av Ap-folk i Trøndelag, sier Almanea.

Les også: - Oppsiktsvekkende og umusikalsk

- Jeg mener Trondheim Ap bør være forsiktig med en slik kompiskultur som dette vitner om, sier Jenny Westrum-Rein.

- Overkjører varslerne

Jenny Westrum-Rein fra Levanger er skarp i sin kritikk:

- Å ønske Giske inn i et så sentralt verv, er en måte å legitimere det han har gjort på. Man overkjører varslerne. Jeg mener Trondheim Ap bør være forsiktig med en slik kompiskultur som dette vitner om, sier Westrum-Rein.

Hun vil at debatten i kjølvannet av metoo-kampanjen skal fortsette, men dreies fra personfokus over til det mer generelle.

- Jeg synes det er problematisk hvis Giske får et slikt tillitsverv nå. Det tar tid å bygge opp tillit. Vi har klare retningslinjer om seksuell trakassering, som partiet mener Giske har brutt. Derfor møter han ikke i sentralstyret lenger. Da er det merkelig av Trondheim Ap at de mener han allerede er blitt verdig den tilliten som trengs for å sitte i fylkesstyret, sier Westrum-Rein.

Les alle sakene om Trond Giske her

Hanne Moe Bjørnbet, leder Trondheim Ap, sier det er legitimt at folk har ulike meninger om saken.

- Legitimt med ulike meninger

Hanne Moe Bjørnbet, leder i Trondheim Ap, var etter hva Adresseavisen forstår den som foreslo Giske inn i fylkesstyret. Om kritikken fra de to nordtrønderne, sier hun:

- Det vil alltid være ulike meninger med ulike begrunnelser når man skal diskutere navn, også til fylkesstyret. Det er helt legitimt og det hører et demokrati til. Nå har vi spilt inn seks navn, så skal valgkomiteen få gjøre en jobb. Det er valgkomiteen og til slutt årsmøtet som tar endelig stilling. Jeg vil ikke gå inn i noen debatt nå, sier Bjørnbet.

- Vil du kommentere påstanden om kompiskultur?

- Jeg vil ikke kommentere noe utover det jeg har sagt nå. Det er helt legitimt at det er ulike meninger, sier Trondheim Ap-lederen.

Les også: Omstridt i 25 år

Har beklaget

Trond Giske har beklaget at han har påført andre mennesker «ubehag og problemer» ved sin tidligere atferd.

- Jeg har gjort feil, og har ikke alltid vært bevisst nok på rollen min og hvordan den oppleves. Jeg har stor respekt for dem som deler sine historier, har Giske skrevet på sin Facebook-side.

- Uansett omstendighetene og detaljene i hver enkelt sak, er det ikke tvil om at jeg har opptrådt på en slik måte at jeg må ta dyp selvkritikk, har Giske sagt til Adresseavisen.

Les også: Trond Giske var åpen for å bli Rune Olsøs arvtaker

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.