Helikopterpilot Geir-Vidar Sørheim og en passasjer kom heldig fra det etter krasjlandingen med heilikopter i Skogn fredag kveld. Passasjeren måtte til sykehus for å sy noen sting, men ingen ble  alvorlig skadet. Helikopteret fikk problemer og deiset i bakken på et jorde hundre meter fra flystripa i Skogn der planen var å lande. Lørdag ble vraket fjernet.

Havarikommisjonen var lørdag på stedet med to personer. Etter undersøkelser der, og samtaler med involverte, er helikopteret fraktet til en hangar på Værnes for nærmere undersøkelser.

- Vi må gå grundig gjennom vraket og ha samtaler med en del folk, sier Kåre Halvorsen. Han er leder for luftfartsavdelingen i havarikommisjonen.

Vet ikke årsaken

- Før vi har gjort det, er det vanskelig å si hva som var årsaken, sier Halvorsen lørdag ettermiddag.

- Politiet er foreløpig ferdig med sin etterforskning, og havarikommisjonen overtar, sier operasjonsleder Hans Christer Jannisson til Adresseavisen lørdag formiddag.

Fikk problemer i vinden

Helikopteret fikk problemer i vinden fredag og piloten mistet kontrollen under landing.  Pilot Sørheim sa til Adresseavisen fredag kveld at han endret vinkelen han skulle lande på, på grunn av vinden.

- Jeg skulle ut for å få en annen vinkel. Da jeg fór utover, begynte helikopteret å tørne mot venstre. Så prøvde jeg å stoppe snurringa. Jeg var i alle fall to runder rundt og trykte pedaler og alt mulig motsatt vei og litt forskjellig. Til slutt skjønte jeg at jeg ikke klarte å gjøre noe og kjente at vi fór mot bakken. Da tenkte jeg at jeg håper at det ikke kommer rotorblader inn i cockpit. Vi har egentlig vært veldig heldige. Det har gått veldig bra, sa piloten.

Eid av Bjørnevik

Helikopteret er eid av Ole T. Bjørnevik og er en Airbus EC 120, 1999-modell. Piloten kaller det for en helt kurant maskin. Turen startet fredag ettermiddag på Værnes. De var innom Meråker før de deiset i bakken hundre meter fra flystripa i Skogn.

I 2016 fløy trondheimsrederen Ole T. Bjørnevik selv helikopteret da han krasjet i bakken ved Storlien i Sverige.