Fosna-Folket ble med mor og sønn når de dro hjem til huset på Kroa etter pressekonferansen i kultursalen i Leksvik lørdag ettermiddag.

- Nå skal jeg rydde rommet som jeg egentlig skulle rydde onsdag, sier Magnus smilende.

102 evakuerte

Det var i 12.00-tiden onsdag at det store raset rammet Leksvik. Det 1240 meter brede rasområdet strekker seg fra Hjelopen i øst og nesten til Køysan i vest. Selv om raset aldri nådde bebyggelsen langs Kroveien og på Kroa, rådet NVE politiet til å evakuere hele bebyggelsen i området. Ifølge politiet er det 102 bostedsregistrerte personer i det evakuerte området.

- Men alle har vel ikke vært hjemme i de dagene raset gikk og folk har vært evakuert, påpeker fungerende Fosen-lensmann Hallgeir Stjern.

Etter at folk fikk vende hjem til Kroa lørdag, begynte folk å heise flaggene til topps. I 16.30-tiden vaiet norske flagg i vinden ved de fleste boligene i området.

Var heimom

Eirin og Magnus har bodd i bygda mens evakueringen har pågått. De har benyttet seg av tilbudet om å ta en kjapp tur heimom på Kroa for å hente det nødvendigste. Lørdag var Eirin innstilt på å forbli evakuert i flere dager.

- Jeg forventet at vi skulle bli evakuert til over helga, men jeg trodde jo at vi før eller siden fikk dra hjem igjen, påpeker hun.

foto
Fosna-Folket fikk være med da Eirin og Magnus flyttet hjem lørdag. Foto: Alexander Killingberg

Innflyttingsfest?

Da Eirin fikk gladmeldingen lørdag, hadde hun allerede rukket å bestille seg hotellrom for natten på Frøya.

- Nå fikk jeg litt lyst til å være hjemme også, sier hun til Fosna-Folket idet vi går inn i huset på Kroa.

- Det blir godt å sette seg i sin egen sofa og slenge ut føttene. Før raset var det planlagt sankthansfeiring i fjæra nedenfor. Nå spørs det om det blir noe av. Kanskje det blir innflyttingsfest i nabolaget, ler Eirin.

Pause

Både hun og Magnus synes det føles trygt å bo på Kroa etter raset. NVE informerte lørdag om at de ikke har funnet kvikkleire ved bebyggelsen.

- Vi vet jo mye mer om grunnforholdene her nå enn før, påpeker Eirin.

Hun og Magnus er godt fornøyd med Indre Fosen kommunes håndtering av situasjonen.

- Kommunen har stilt opp med god info. De har tilbudt både mat og overnatting. Vi har jo ikke benyttet oss av alt.