Adressa.no tok turen til St. Olavs Hospital denne uken for å undersøke om røykeforbudet på sykehusområdet blir respektert. Vi møtte flere røykere inne på området. Ved benkene lå sigarettsneiper tett i tett.

- Det er ikke bra. Forbudet er imidlertid vanskelig å håndheve. Gatene inne på området ser ut som vanlige bygater og det er mye gjennomgangstrafikk. Det er derimot gledelig å se at våre ansatte tar det på alvor. Jevnt over synes jeg vi er på rett vei, men vi må holde fokuset oppe, sier organisasjonsdirektør Heidi Magnussen ved St. Olavs Hospital.

Sykehuset vil i år vurdere flere tiltak for at røykeforbudet skal bli respektert. St. Olavs Hospital ønsker å begrense røyking på sykehusområdet.

Per i dag finnes det ikke noe tilrettelagt område for røykere på St. Olavs Hospital.

Her kan du lese hva andre mener om St. Olavs Hospital

Saken som ble publisert tirsdag har skapt stor Facebook-debatt.

Her er noe av det folk sier: (Hele Facebook-debatten kan du leser her)

« Det bør bli ordnet med egne røykeavdelinger. Men jeg er også enig i at røyk ikke hører hjemme på et sykehus. Men jeg har faktisk røyka der. Da satt jeg og venta i 11 timer for å komme inn på legevakta med et kne ut av ledd. Da var det godt å ta den røyken etter 4 timer.»

«I alle de år har St.Olavs hatt en egen plass for røykere, hvorfor har de ikke det nå?»

«Adressa legger ut dette bare for å fucke opp litt siden røyking er noe vi alle har et elsk/hatforhold til. La sykehuset ta seg av sykehuset sine problemer.»

«Sykehuset kan begynne å selge E-sigaretter som folk kan røyke når de er innlagt eller venter på å komme inn på Skaden. Røyker ikke sjøl lenger, men vet hvor fryktelig vanskelig det er å slutte. Mobbing løser ikke problemet!!»

«Ha egne røykelommer ute på sykehusområdet i avstand fra passasjerer og innganger. Bruk samvittighetskort og vakthold med sanksjoner - spesielt rett utenfor inngangsparti.»

«Herregud, spar oss for den offerrollen. Det er et forbud som skal respekteres. Hold den ekle uvanen deres for dere selv, IHVERTFALL på sykehuset.»

«Jeg er en røyker jeg, men jeg går da unna inngangspartiet. Respekterer de som ikke røyker, men synes det burde vært satt opp ei lita bu for oss røykere. Slik det har blitt gjort både på Sykehuset på Lillehammer og på Gjøvik.»

«Salg av tobakk og sigaretter er ikke ulovlig i Norge, dermed ikke ulovlig å røyke. Ikke-røykere trenger ikke oppsøke plasser der røykere holder til.»

«La nå folk som røyker få være i fred. Er jo en uting at Ikkerøykere skall rakke ned på røykere!»

foto