- Vi var ute på en privat tur. Jeg hadde lånt et helikopter av en privat person og var ute på en ettermiddagstur, sier helikopterpilot Geir-Vidar Sørheim etter at han kom nesten uskadet fra ei krasjlanding med heilikopter.  Han er veldig glad for at både han og kameraten kunne gå ut av helikopteret med noen kutt. Kameraten som var passasjer, ble sendt til sykehuset for å sy et kutt.

- Jeg føler mest på at det gikk så bra som det gikk og så er jeg i tvil om hva som var årsaken. Det tenker jeg på. Jeg sitter og lurer og lurer på det.

Helikopteret er eid av Ole Bjørnevik og er en Airbus EC 120, 1999-modell. Piloten kaller det for en helt kurant maskin.  Turen startet fredag ettermiddag på Værnes. De var innom Meråker før de deiset i bakken hundre meter fra flystripa i Skogn.

Ole T. Bjørnevik står også oppført som eier av to andre helikopter, ifølge Luftfartsregisteret.

I 2016 fløy trondheimsrederen Ole T. Bjørnevik selv helikopteret da han krasjet i bakken ved Storlien i Sverige.

Flytur med kompis og sjef

- Jeg var på en flytur med en kompis og sjefen min. Så satte vi av sjefen i Meråker, drakk en kopp kaffe og dro hit. Da jeg skulle lande, endret jeg vinkelen jeg skulle lande på, på grunn av vinden, forteller Sørheim.

- Jeg skulle ut for å få en annen vinkel. Da jeg fór utover, begynte helikopteret å tørne mot venstre. Så prøvde jeg å stoppe snurringa. Jeg var i alle fall to runder rundt og trykte pedaler og alt mulig motsatt vei og litt forskjellig. Til slutt skjønte jeg at jeg ikke klarte å gjøre noe og kjente at vi fór mot bakken. Da tenkte jeg at jeg håper at det ikke kommer rotorblader inn i cockpit. Vi har egentlig vært veldig heldige. Det har gått veldig bra, sier piloten.

Skjønte det da de landet

Han anslår at de var 20 meter over bakken da han mistet kontrollen. De var i ferd med å lande og var et stykke over vindpølsa da helikopteret begynte å snurre.

- Da fór helikopteret nedover, sier han. Han skjønte at det gikk galt akkurat da de landet. Da han kjente at de tok i bakken, forteller han. Han sier han prøvde å gjøre alt for at det ikke skulle skje, men han greide ikke å hindre det.

- Jeg er glad for at det gikk bra. Å gå ut med et lite kutt i hodet og i handa - det er ikke hverdagskost når noe sånt skjer, sier en lettet Geir-Vidar Sørheim. Han har ikke snakket med kameraten sin etterpå. Han måtte sy et kutt og ble sendt til sykehus.

Sørheim forteller at han har 140 flytimer i helikopter bak seg.