- Jeg satt oppe og så på krim da en livredd og hysterisk mann plutselig hamret på stuevinduet og sa «Han (navngitt mann, journ. anm.) har knivstukket en kvinne». Klokken var mellom to og tre natt til lørdag. Så forsvant han like fort som han kom, sier Berit Raphaug.

Hun bor i nabolaget hvor politiet onsdag ettermiddag startet etterforskning etter funnet av en død mann. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig etter observasjoner gjort i området.

Også natt til lørdag i forrige uke rykket politiet ut til samme område i forbindelse med at en mann og en kvinne i 30- og 40-årene var funnet med kuttskader og sår. Politiet sa da at det kunne dreie seg om et kniv- og/eller økseangrep.

I tillegg til en annen mann ble de to innbrakt for avhør og satt i arresten. Mannen ble i helgen siktet for grov kroppskrenkelse mot de andre. De to andre ble siktet for kroppskrenkelse samt trusler mot den andre mannen. Alle tre ble løslatt i løpet av helgen.

Politiet lette med lommelykt

Berit Raphaug bekrefter at hun ringte politiet om knivangrepet mannen i stuevinduet hadde fortalt om.

- Samtidig som jeg snakket med politiet, så jeg lommelykter nede ved veien. Da viste det seg at politiet hadde kommet til stedet og at de lyste etter noe nede ved veien og bekken. På telefonen sa de at de hadde funnet noen som var skadet.

Politiet spurte deretter Raphaug om hun visste hvilken adresse de involverte personene kom fra.

- Det visste jeg ikke. Men jeg ba dem om å dra lenger innover i området i tilfelle det hadde vært fest og flere var skadet.

- Det skremmer meg

Flere andre naboer Adresseavisen har snakket med bekrefter at det har vært bråk og hyl samt politiutrykning til nabolaget i helgen. Berit Raphaug sier at hun ikke greide å sove etter helgens hendelser.

- Det skremmer meg. Dette er egentlig et trygt og rolig nabolag, og så skjer det to slike hendelser på kort tid. Det ble litt mye på én gang.

Onsdag ettermiddag hadde ikke politiet gått ut med informasjon om noen pågripelser i saken. Dødsfallet etterforskes bredt, sa lensmann Monica Brækken i Melhus på en pressekonferanse.

foto
Politiet sperret et stort område på Ler etter at en mann ble funnet død onsdag. Foto: rune petter ness