Det kommer frem i denne ukes meningsmåling fra Respons Analyse – gjennomført for Aftenposten og Bergens Tidende.

Etter en uke der omstridte Sylvi Listhaug har holdt Frp på toppen av den politiske dagsordenen, får partiet god uttelling - og er nå tilbake på nivå med valgresultatet i 2013.

– Dette er kjempemotiverende. En stor inspirasjon for oss alle sammen til å fortsette den veldig gode valgkampen Fremskrittspartiet har ført, sier Frp-leder Siv Jensen til Aftenposten.

- Laget, ikke Listhaug

Jensen tror ikke på noen spesiell «Listhaug-effekt».

– Jeg tror dette skyldes at vi gjør en god valgkamp i alle flater. Ikke minst i lokale og regionale medier hvor dette ikke er et så stort tema, men hvor man er opptatt av eiendomsskatt, næringsutvikling, landbrukspolitikk og formuesskatt. Her er det laginnsats som har ført til gode tall på målingene, sier Jensen til Aftenposten.

Øker blått flertall

88 mot 81. Det er mandatfordelingen mellom blå og rød blokk.

Knappe to uker før valgdagen viser målingen at det fortsatt er uhyre jevnt.

I følge Aftenposten lekker nå Arbeiderpartiet til begge sider. Men det er den potensielle regjeringspartneren Senterpartiet som går mest tilbake.

KNAPT: De blå og deres støttepartier måles inn til 88 mandater, mot 81 til de øvrige. Man marginene er knappe for statsminister Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og støttespillerne Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF). Foto: Roald, Berit, NTB scanpix

De store faller

· Arbeiderpartiet fortsetter å falle. Partiet hadde en hyggelig liten fremgang hos TV 2 onsdag, men hos Respons Analyse fortsetter nedturen med en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng til 26,1 prosent oppslutning.

· Også det andre store styringspartiet svekkes nå to uker for valget. Høyre går også tilbake 1,2 prosentpoeng denne uken, til 23,9 prosent.

· Målingen er tatt opp mens Listhaug var i Sverige og satte sitt prege på hele den norsk politiske dagsordenen. Frp går fem med 1,1 prosentpoeng, og ligger nå på 16,6 prosent. For første gang ligger partiet foran valgresultatet sitt fra 2013.

· Senterpartiet har hatt et formidabelt år på meningsmålingene, men denne uken svekkes partiet med hele 2 prosentpoeng. Partiet måles nå inn til 8,8 prosent. Det er fortsatt solid bedre enn valgresultatet i 2013 (som var 5,5 prosent).

· SV er i denne målingen ikke lenger noe sperregrenseparti. En fremgang på 1,7 prosentpoeng til 6,2 prosent gir partiet en behagelig posisjon.

OVER: Etter måneder under sperregrensen, måles Venstre denne uken inn på riktig side av den magiske streken. Også Siv Jensens Frp styrker seg i denne målingen. De blå har økt flertallet sitt til 88 mot 81. Foto: Ruud, Vidar, NTB scanpix

Fest ved sperregrensen

Det er rundt sperregrensen festen starter denne uken. KrF, Venstre og MDG styrker seg og plasserer seg alle over den magiske grensen som tilgang på utjevningsmandater.

· Venstre bryter sperregrensen for første gang på mange måneder hos Respons Analyse. Med en fremgang på 1,2 prosentpoeng lander partiet på 4,9 prosent – noe som ville gitt 8 mandater om det var valg i dag.

· MDG bryter også sperregrensen hos Respons Analyse denne uken. Frem 0,8 prosentpoeng til 4,7 prosent gir også de 8 mandater.

· KrF går frem 0,9 prosentpoeng til 5,4 prosent.

· Rødt svekker seg, og er i denne målingen nede 2,4 prosent. Partiet ligger likevel an til å få ett direktemandat i Oslo.

Målingen ble tatt opp mandag, tirsdag og onsdag denne uken og opererer med feilmarginer som varierer mellom to og tre prosentpoeng.