Omar Mateen (29) drepte 49 personer på homseklubben Pulse i Orlando.

- Jeg ville blitt mer overrasket hvis en gruppe av muslimer eller evangelisk kristne hadde oppsøkt en homseklubb og erklært sin uforbeholdne kjærlighet til homofile, sier Ramet. Hun er oppvokst i USA  og har skrevet tolv vitenskapelige bøker, blant annet om politikk og religion.

- De amerikanske våpenlovene er så liberale at praktisk talt alle kan gå inn i en butikk og komme ut med våpen og ammunisjon. Dette gjør at hvem som helst med forskrudde ideer kan slippe hatet løs og gjøre stor skade. I tillegg til at dette er forferdelig grusomt, er det komplett idiotisk.

Ramet synes ikke det var uventet at en klubb for homofile ble åsted for massakren.

- Det er en kultur i USA som er imot rettigheter for homofile. Men hverken amerikanske muslimer eller konservative kristne vil støtte det som skjedde i Orlando. Jeg er overbevist om at de aller, aller fleste amerikanske muslimer er like sjokkert og fordømmende til disse drapene som alle andre. Etter det jeg forstår har drapsmannen erklært seg som en tilhenger av IS, og IS hevder at de står bak. Hat mot USA er et kjennetegn blant islamister, og noen grupper oppfatter homofili som noe amerikansk, et vestlig moralsk forfall, sier Sabrina Ramet.