- Kontrollen resulterte i 15 forenklede forelegg og en anmeldelse for kjøring i strid med påbudt kjøreretning. Anmeldelsen kom etter at bilføreren nektet å vedta forenklet forelegg. Kontrollen foregikk mellom klokken 13.29 og 14.33, forteller politioverbetjent Håvard Tømmervold.

16 tatt også for tre uker siden

For tre uker siden skrev politiet ut 16 forenklede forelegg på samme sted. Det er flere år siden kjøremønsteret ble endret. Nå er det påbudt for bilistene som kommer fra Bispegata å kjøre rett frem i krysset ved Prinsens gate.

- Å si hvorfor folk svinger til høyre der når skiltingen og merking klart sier at det kun er lov å kjøre rett frem, er vanskelig å si. Enten gir de blaffen, eller så er folk uoppmerksomme, sier Tømmervold.

For lite oppmerksomme

Han har ikke fått rapport om folk har gitt spesielle forklaringer etter dagens tirsdagens aksjon, men på generelt grunnlag sier han:

- Noen legger seg flate, mens andre sier at de ikke ser skiltingen. Vi opplever ofte at folk ikke følger med på skilting. Spørsmålet er om folk nå har mer oppmerksomhet på ting inne i bilen enn skilting og merking utenfor, sier Tømmervold.

Mange kontroller i vår

Politiet har i vår satt inn ekstra trykk på kontroller i trafikken. Som følge av det skyter tallene over folk som blir tatt for overtredelser i været.

Les også: Politiet øker antallet trafikkontroller

- Det er som ventet. Flere kontroller gir en klar økning i antall reaksjoner fra oss, sier Tømmervold.

Politiet vil fortsette å ha mye mannskap ute i trafikken i hvert fall ut mai, og spesielt i bynære strøk.

Le sogså: Tre mistet lappen etter kontroll ved barneskole

- Vi har valgt å prioritere dette nå i vår. Det er mange som kjører for fort og vi vil følge med spesielt på veiene rundt skoler og barnehager. I tillegg vil vi ha et ekstra øye på om folk følget skiltingen og at bilførerne har tilstedevørelse i trafikken. I helgene vil vi ha enda mer fokus på ruskjøring, sier Tømmervold.

Forelegget for å bli tatt for brudd på kjøreretningen er på 5350 kroner.

Les også: Flere tilfeller av ruskjøring i påsken