Torsdag skrev politiet ut 16 forenklede forelegg på grunn av brudd på påbudt kjøreretning i Bispegata i Trondheim.

- Det er veldig mange som ikke respekterer skiltinga her, og mange gjør det helt bevisst, sier politioverbetjent Håvard Tømmervold.

SE OGSÅ: Bli med når UP har rødlyskontroll i Elgeseter gate

Endret kjøremønster

Tidligere kunne bilister som kom fra Bispegata svinge ut i Prinsens gate, men for noen år tilbake ble kjøremønsteret endret. Nå er det påbudt for bilistene som kommer fra Bispegata å kjøre rett frem i krysset ved Prinsens gate.

Ifølge Tømmervold var det mange grunner til at kjøremønsteret ble endret.

- Det var altfor mye trafikk forbi gamle Kalvskinnet skole. Vi så at mange brukte Bispegata som snarvei for Erling Skakkes gate som egentlig skal være hovedadkomst til Prinsens gate. Dessuten opplevde man ofte at trafikk fra Bispegata blokkerte trafikken i kollektivfeltet i Prinsens gate. En totalvurdering gjorde at kjøremønsteret ble lagt om, sier Tømmervold.

SE OGSÅ: Adressa var flue på veggen i politibilen i julebordstida

Kostbart å bryte regelen

Bilistene som ble tatt for brudd på kjøreretningen torsdag fikk hvert sitt forelegg på 5 350 kroner opplyser Tømmervold. Og torsdagens kontroll blir ikke den siste fra politiets side.

- Vi aksepterer ikke at folk kjører mot skilting. Vi kommer til å ha jevnlige kontroller inntil kjøremønsteret endrer seg, sier Håvard Tømmervold.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter