Et videopptak viser at kjøreren Robert Sørlie blir hengende etter sleden nedover veien. Hjelpemannskap forsøker å få stanset spannet.

- Tre av kjørerne falt i svingen øverst i Kjerkgata rett etter start. Ingen ble skadet og kjørerne fortsatte løpet, sier pressetalsmann for Femundløpet, Erik Sandnes Høsøien.

En av favorittene

Robert Sørlie har vært hundekjører siden 1970 og har vunnet både Femundløpet, Finnmarksløpet og er den eneste nordmannen som også har vunnet Iditarod. Han har vunnet Femundløpet elleve ganger.

Robert Sørlie. Foto: Mari Vold (arkiv

Sørlie er alltid en av favorittene til å vinne, men det er flere sterke navn i feltet. Ved siden av Lars Monsen, Ronny Frydenlund, Petter Karlsson (vant i fjor) og Niklas Rogne, har vi trønderske håp som Amund Kokkvoll og Lasse Austgarden.

Meldt storm

Stine Berget Nordvik er handler for samboer Lasse Austgarden. Han kom greit avgårde og berget Nordvik hadde ikke hørt om uhellene da Adresseavisen snakket med henne etter start.

- Oi! Det var ikke bra, men fint at det ikke ble noen skader, sier Berget Nordvik.

Hun opplyser at det er sterk vind i Røros fredag  og at det er meldt storm søndag.

- Men det skal hunder og kjører takle. Vi har siktet oss inn på topp fem og spannet har sett bra ut frem mot Femundløpet, sier Nordvik.