Kristin Skogen Lund skal gå på Forsvarets høgskole i høst, og derfor trer Ole Erik Almlid inn i rollen som administrerende direktør 15. august, skriver Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Naturlig å ta over

Til Adressa.no sier Almlid at den nye rollen ikke er revolusjonerende for ham.

– Det blir så klart spennende, men jeg kjenner organisasjonen godt og vet hva jeg går til. I og med at jeg er viseadministrerende direktør i NHO, er det naturlig at jeg tar over for henne mens hun er på Forsvarets høgskole, forklarer han.

Blir mer synlig

Han forteller at den største forskjellen vil være at han blir mer synlig.

– Jeg har ikke et stort eksponeringsbehov, men i denne stillingen blir jeg mer synlig. Det går sikkert greit, jeg har mange flinke folk rundt meg.

Han berømmer Kristin Skogen Lund, og sier hun har frontet organisasjonen på en «fenomenal» måte.

– Jeg blir nok ikke like synlig som henne, men skal gjøre mitt beste for å gjøre en god jobb, forteller han.

En million nye jobber

Almlid forteller at det viktigste arbeidet er å sikre størst mulig støtte til EØS.

– De gir norsk næringsliv tilgang til EU-markedet, og 80 prosent av vår eksport går til EU-området. Da er det viktig å sikre at EØS-avtalen står sterkt.

Han forteller at det skal skapes en million nye arbeidsplasser frem til 2060, og at næringslivet skal skape to tredjedeler av disse.

– Da må vi legge til rette for at bedriftene har økonomi til å skape disse. Vi må også legge til rette for utdanning, slik at ungdommen kan utdannes til de nye jobbene og skape nye jobber, forteller Almlid.