foto
Lørdag åpner toppen av anlegget i Meråker. Driftssjef Arne Magnus Størseth melder om opptil 100 cm løssnø utenfor løypene. Foto: Meråker Alpinsenter

Fredag kveld jobbet driftsleder Arne Magnus Størseth ved Meråker Alpinsenter for fullt for å ha alt klart til åpningen av anlegget lørdag. Som Adresseavisen skrev tidligere denne uken, åpner også Vassfjellet skisenter i helgen.

foto
Full postkortstemning og masse nysnø i Meråker fredag kveld. Foto: Meråker Alpinsenter

- Vi åpner bare topptrekket, men det er kommet enormt med snø på toppen. Jeg målte snødybden i løypa der vi har preparert, og den er 60 cm. Utenfor er det 70-100 centimeter, sier Størseth i Meråker.

For lite kunstsnø

Han forteller at planen var å åpne også nedre del, med kunstsnø, men at trøbbel med to snøkanoner og litt for varmt vær den siste uken har forkludret denne planen. Derfor velger de å vente med dette.

- Vi kunne nok åpnet, men fikk produsert litt for lite snø. Nå håper vi bare at mildværet som er varslet neste uke ikke ødelegger grunnlaget, sier han.

Må vente

I Grong forteller Ola A. Seem at det varme været også har skapt problemer for deres kunstsnøproduksjon. Før mildværet kom ble det imidlertid produsert nok snø til å åpne en sløyfe på tre kilometer med langrenns- og skøytespor.

- Vi har dessverre ikke åpent i alpinanlegget i helgen. Det mangler egentlig en halvmeter med naturlig snø, men vi skulle hatt litt kaldere vær for å produsere kunstsnø. Vi har som mål å åpne i løpet av desember, egentlig så snart som mulig, sier Seem.

Ålen skisenter skriver på sin facebookside at de planla åpning denne helgen, men at sykdom gjør at de utsetter dette til neste helg. Heller ikke Tydal skisenter vil åpne denne helgen, til tross for 60-70 centimeter snø. Driftssjef Christoffer Lunden sier de ikke regner med å kunne åpne før i midten av januar på grunn av vedlikeholdsetterslep.

Verken Lierne skisenter, i Nordli, eller Børgefjellsenteret, i Røyrvik, har åpent i helgen.

- Slik været er nå er det uvisst for dato for sesongåpning, skriver Børgefjellsenteret i en melding på hjemmesiden.

Alpinbakken i Prestlia i Inderøy vil imidlertid holde åpent, ifølge anleggets facebookside. Der var aktiviteten i bakken i gang allerede 24. november, ifølge en melding på siden.

Surnadal Alpinsenter har også åpent. De startet sesongen 19. november, noe som skal være ny rekord.

Åpnet for to uker siden

Allerede for et par uker siden åpnet de to største anleggene Åre og Oppdal. Det skjedde til tross for væromslag og mildværsperiode like før åpningshelgen.

Da hadde snøproduksjonen på Oppdal gått for fullt siden månedsskiftet oktober-november og levert over 90 000 kubikkmeter kunstsnø. Nå er enda flere løyper åpne.

- Åpning til topps med 30 til 40 cm med nysnø på Oppdal. Til helgen åpner vi til topps i Vangslia, skriver Oppdal skisenter på sin hjemmeside torsdag denne uken.

Skal snart åpne flere heiser i Åre

I Åre er forholdene også gode til å være så tidlig i sesongen.

- Vintern har festet grepet og snart åpner vi flere heiser, skriver Skistar, som driver anlegget, på sin hjemmeside.

Skistar opplyser at snødybden er 55 cm både i Åre og Duved. I helgen er følgende heiser åpne: Vm8:an, Bräckeliften, Rödhakeliften, Hamreliften og Torpliften.

Også Storlien Alpin holder åpent i helgen.

- Nå preparerer vi slalombakken og en barneheis. Vi holder åpent lørdag og søndag, skriver de på sin facebookside i en melding lagt ut fredag.