Søndag formiddag stod Nina Stiles (29) fra Trondheim og fisket utenfor en venninnes hytte på Verrastranda i Verran. Etter å ha mistet sjøørreten fra fiskestanga bestemte Stiles seg for å fange fisken på et mer kreativt vis.

- Det tok en stund før den kom svømmende tilbake, men jeg bestemte meg for at den skulle jeg ha, sier Stiles.

Ikke hverdagskost: Da fiskestanga sviktet, tydde Nina Stiles til flytemadrass og hender for å få fisken i land. Foto: Trondheim Idrettsklinikk

Ble til tapas

Ei venninne tok opp mobilen og begynte å filme da Stiles la seg på flytemadrassen for å fange fisken.

- Fisken sprellet mye i vannet først, men var rolig akkurat da jeg skulle plukke den opp. Der og da ble jeg forfjamset av at jeg faktisk fikk tak i den. Jeg tenkte den kom til å stikke av, for den sprellet ganske mye mens jeg holdt den, så jeg ble litt rådvill der jeg lå på en flytemadrass utpå vannet. De andre stod bare og flirtet, sier Stiles.

Stiles fikk fisken i land, der en venninne stod klar med håv. Sjøørreten ble delt søsterlig mellom de sju venninnene på turen senere på dagen.

- Vi hadde planer om å lage tapas, så da ble fisken en del av tapasbordet.

Stiles og venninnene hadde ikke utstyr til å måle fiskens lengde eller vekt, så sjøørretens størrelse forblir ukjent. Foto: Privat

Fangsten søndag var første fangst for hånd for Stiles, som ikke utelukker et nytt forsøk i fremtiden.

- Jeg vet ikke om det blir det ny hobby, men ser jeg en fisk skal jeg kanskje prøve igjen, sier Stiles.

- En fisk i tilbakegang

Forsker ved NTNU Jan Grimsrud Davidsen, sier sjøørret ikke er utbredt i Trøndelagsregionen.

NTNU-forsker Jan Grimsrud Davidsen sier det er langt vanligere å få fisk for hånd i bekker og elver enn det er til havs. Foto: NTNU

- Sjøørreten er ikke sjelden her, men den er i tilbakegang grunnet blant annet matmangel og færre gyteplasser, sier Davidsen.

Davidsen tror sjøørreten kan ha vært skadet av å bli fanget like før.

- At fisken ikke stakk av etter å ha hoppet av kroken skyldes antakeligvis at den var veldig sliten eller skadet etter dette. Vanlig atferd ville ha vært at den stakk av. Om den var skadet var det ekstra bra - med tanke på dyrevelferd, at den ble avlivet. I tillegg er jo sjøørret god mat, sier Davidsen.