I Trondheim konkurrerer fire taxiselskaper om å frakte deg dit du skal. Men hvilket selskap bør du velge for å komme raskest frem? Og hvem kjører deg aller billigst?

I dag kan Adresseavisen presentere en stor test av taxiselskaper i Trondheim, der vi kårer Trondheims billigste og Trondheims raskeste taxiselskap.

Se resultatene lenger ned i denne artikkelen!

Slik gjorde vi det

Torsdag 15. juni tok Adresseavisen-journalistene Camilla Kilnes, Charlotte Sundberg, Espen Rasmussen og Martin Andersen to drosjeturer hver.

Taxitesterne: Her er Martin, Charlotte, Espen og Camilla rett før første taxitur. Foto: Martin Andersen

Journalistene bestilte drosjer fra Trøndertaxi, Norgestaxi, Nidaros taxi og Christiania taxi. Vi tok tiden fra det tidspunktet vi ringte for å bestille tur, til det tidspunktet vi var fremme og hadde betalt for turen.

Vi noterte naturligvis også pris på de enkelte turene.

Hele veien ble paneldeltakerne sporet på et trondheimskart ved hjelp av en egen app til mobiltelefonene. Av dette har vi satt sammen videoer som viser forskjellene i hentetidspunkter og valg av kjøreruter.

Vi valgte bevisst gateadresser som ikke er blant byens mest kjente som destinasjoner for taxiturene. Da vi fikk spørsmålet «Hvor er det hen?» fra sjåførene, svarte vi at vi ikke vet. På denne måten er dette også en konkurranse i å finne frem til riktig sted.

Tur #1: Peppes - Gløshaugen

Utgangspunktet for første tur var utenfor Peppes pizza i Kjøpmannsgata 25. Rundt klokken 11.30 ringte kvartetten til hvert sitt taxiselskap for å bestille tur.

Nidaros på tur: Her står Espen og venter på Christiania taxi, mens Martin har tatt plass i bilen til Nidaros taxi. Foto: Camilla Kilnes

Vi sa vi ville ha drosje så fort som mulig, og vi oppga adressen Alfred Getz' vei 3 som destinasjon. Alfred Getz' vei 3 er adressen til et av byggene på NTNU på Gløshaugen.

Charlotte var den første som fikk bil, Trøndertaxi var på pletten klokken 11.33. Martin ble plukket opp av Nidaros taxi klokken 11.37 og ett minutt etter fikk Espen skyss med Christiania Taxi. Helt til slutt ble Camilla hentet av Norgestaxi, hennes bil kom først klokken 11.43 - hele ti minutter etter Charlottes bil. Mye av tiden gikk bort i telefonkø.

Endelig på vei: Camilla var siste paneldeltaker som ble hentet på første taxitur. Foto: Camilla Kilnes

- Jeg brukte 10 minutter og 36 sekunder på å komme igjennom på telefonen til Norgestaxi. Med jevne mellomrom kom det en automatisk svarer som sa at det var mange som ringte akkurat nå og at det ble anbefalt å bruke appen for å unngå ventetid, sier hun.

Flere av drosjesjåførene spurte hvor Alfred Getz' vei befant seg. Journalistene svarte som avtalt at de ikke visste dette, og at de bare har fått beskjed om å møte på denne adressen. Etter litt sjekk på diverse navigasjonsutstyr klarte imidlertid alle fire sjåfører å finne frem til adressen.

Turen fra Peppes til Gløshaugen er så kort at vi endte opp med å betalte minstepris på alle fire turene. Prismessig blir dermed del 1 av taxitesten en konkurranse om hvem som har den laveste minsteprisen.

Under kan du se en video som viser paneldeltakerne på et trondheimskart. I videoen kan du se hvem som kom frem først og sist, og hvilke ruter som ble valgt.

Tur #2: Dragvoll - Adressabygget

Fra Gløshaugen tok journalistene bussen til NTNU på Dragvoll. Derfra spaserte de til Rema 1000-butikken i Gamle Jonsvannsveien 45.

Hentet tilslutt: Charlotte ble hentet sist fra Gamle Jonsvannsveien, men her er hun på vei til Adressa-huset. Foto: Charlotte Sundberg

Klokken 12.33 ringte alle etter taxi. De sa de ville ha taxi så fort som mulig, og oppga adressen Ferjemannsveien 10 som destinasjon. Ferjemannsveien 10 er adressen til Adresseavisens nye hovedkvarter.

Espen var førstemann som fikk skyss, Trøndertaxi dukket opp 12.38. Fire minutt senere ble Camilla hentet at Nidaros taxi og Martin ble hentet av Norgestaxi. Charlotte var sist ute med å få skyss, Christiania Taxi dukket opp først 12.49.

Heller ikke her var det alle sjåførene som viste helt hvor vi skulle kjøre, og måtte sjekke navigasjonen.

Trøndertaxi, Christiania taxi og Nidaros taxi fant frem til riktig sted. Taxisjåføren fra Norgestaxi fant først frem til riktig sted, men kjørte så videre og endte til slutt opp på parkeringsplassen til naboeiendommen til Adresseavisen.

Ikke helt frem: Martin endte opp i naboeiendommen til Adressa-bygget. Foto: Vegard Eggen

- Sjåføren fulgte navigasjonen i bilen, og den viste at Ferjemannsveien 10 var på det stedet han stoppet. Han stoppet imidlertid taksameteret ved Adressabygget, slik at jeg skulle slippe å betale mens han lette etter riktig adresse. Jeg opplevde sjåføren som svært serviceinnstilt, han ringte meg etter noen minutter for å høre om jeg hadde kommet frem dit jeg skulle, sier Martin.

Under kan du se en video som viser paneldeltakerne på et trondheimskart. I videoen kan du se hvem som kom frem først og sist, og hvilke ruter som ble valgt.

Byens billigste taxi

Her er lista over taxiselskapene rangert fra billigste til dyreste. Prisene som er oppgitt er hentet fra kvitteringene, og viser sammenlagt pris for begge de to turene.

1. Norgestaxi - 309 kroner

Tur 1: 120 kroner. Tur 2: 189 kroner.

2. Nidaros taxi - 315 kroner

Tur 1: 112 kroner. Tur 2: 203 kroner

3. Trøndertaxi - 317,00 kroner

Tur 1: 117 kroner. Tur 2: 200 kroner

4. Christiania taxi - 344,00 kroner

Tur 1: 102 kroner. Tur 2: 242 kroner.

Byens raskeste taxi

Her er lista over taxiselskapene rangert fra raskeste selskap til selskapet som brukte lengst tid. Tidene som er oppgitt er regnet ifra starttidspunktet telefonsamtalen hvor turene ble bestilt, til tidspunkt hvor taxiturene var betalt.

Christiania taxi og Norgestaxi kommer ut med samme totale minuttantall. Christiania taxi er likevel ranget høyere siden Norgestaxi ikke fant frem til rett adresse på siste tur.

1. Trøndertaxi - 30 minutter

Tur 1: 12 minutter. Tur 2: 18 minutter.

2. Nidaros Taxi - 36 minutter

Tur 1: 14 minutter. Tur 2: 22 minutter.

3. Christiania taxi - 45 minutter

Tur 1: 14 minutter. Tur 2: 31 minutter.

4. Norgestaxi - 45 minutter

Tur 1: 19 minutter. Tur 2: 26 minutter.

Slik svarer selskapene

Adresseavisen har presentert testresultatet for taxiselskapene og bedt om deres kommentarer.

Nidaros taxi: - Dette er ikke verst, men målet er jo å være nummer én, så her er det fullt fokus frem mot neste test. Når det gjelder prisene, ville vi vært best hvis turen ble booket gjennom Mivai-appen, hvor vi gir 10 prosent på turene, sier Bjørn Blomsø som er daglig leder i Nidaros taxi.

Norgestaxi: - Det er hyggelig å se at vi er konkurransedyktige på pris. Med nevnte ventetid oppfatter jeg dog en uheldig timing fra vår side da vi generelt har meget god responstid. Dette måles i real-tid på vårt callcenter. I gjennomsnitt svares 80-90 prosent av henvendelsene i løpet av 30 sekunder, sier administrerende direktør i Norgestaxi AS, Jacob Christensen-Røed.

Christiania Taxi: - På tur nummer to har løyvehaveren brukt uriktig takst. Vi ville ha vært billigst også under denne turen, da korrekt pris på denne turen er kr 173. Sjåføren har fått advarsel etter Adresseavisens avsløring. Dette bør ikke gjenta seg. Christiania Taxi Trondheim AS er billigst ved bestilling. Adresseavisen vil få refundert hele beløpet under tur to, i tråd med vår etablerte praksis, sier Hasnat Ahmad i Christiania Taxi.

Trøndertaxi ønsket ikke å kommentere testresultatet.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter