Onsdag ettermiddag rykket nødetatene ut til røykutvikling i et bolighus i Venn i Skaun. Den første meldingen kom klokka 12.36. Den ene huseieren, en mann i 30-årene, var hjemme, og ble sendt til helsesjekk etter røykutviklingen. Huseierne, et samboerpar og deres to barn, måtte ligge over på hotell i Trondheim natt til torsdag.

- Vi er veldig glade for at vi lå på hotellet da det blusset opp igjen. Vi kunne ikke sove i huset etter røykutviklingen, sier den ene huseieren til Adresseavisen.

- Veldig trist

Like etter klokken 04.00 tidlig torsdag morgen fikk politiet melding om en ny brann på samme adresse.

- Det er åpne flammer og brannvesenet er i gang med slukningsarbeid på stedet. Det er trolig brannen fra onsdag som har blusset opp igjen, opplyste operasjonsleder Trude Carlsson ved Trøndelag politidistrikt i 5-tida.

Huseieren forteller at det er veldig trist å miste alt man eier, men at de er glade for at ikke liv gikk tapt.

- Det står også bra til med samboeren, han pustet inn litt røyk, men kom seg ut ganske fort, forteller hun.

Brannmannskaper rykket ut til boligbrann i Skaun natt til torsdag. Foto: Fredrik Lien

Nyoppusset kjøkken

Familien flyttet fra Finnmark i 2014 for å bo, jobbe og stifte familie i Skaun kommune.

- Planen var å oppgradere huset, og vi hadde nettopp blitt ferdig med å pusse opp kjøkkenet da det brant. Det var helt nytt, sier huseieren.

Hun forteller at det gjensto en god del oppussing, men nå er huset totalskadd. Brannvesenet fortalte i 06-tida torsdag morgen at huset ikke kunne reddes. Det er utbrent innvendig.

Brannvesenet måtte rykke til samme adresse igjen. Foto: Truls Lereggen

Brukte gravemaskin

Brannen skal denne gangen ha startet i nedre del av huset og spredd seg oppover.

- Brannvesenet mente at røykutviklingen var slukket, men det er ikke så lett å lokalisere at det er varme igjen et eller annet sted, forklarer operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt.

Politiet vil etterforske hva som er årsaken til både røykutviklingen og oppblussingen, men foreløpig har ikke krimteknikerne kunne undersøkt branntomta.

Brannmester André Lindgjerdet ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag opplyser at det ble brukt gravemaskin for å rive av kledningen på huset.

- Det var for å komme til og for å sikre oss at det ikke er noe varme igjen. Nå er det ikke så mye igjen som kan brenne, sier han.

Brannvesenet har fremdeles én brannbil igjen på stedet i 12-tida torsdag ettermiddag.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.