Til sammen har to lederstillingene ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap og Det humanistiske fakultet tre søkere, to av dem er dagens dekaner.

- Ideelt sett ønsker vi oss flere søkere, men generelt har vi søkere med god kompetanse. Trenden er at søkningen er lav på stillingene der dagens leder søker om en ny periode, sier rektor Gunnar Bovim.

- Burde dagens ledere latt være å varsle om at de vil søke på nytt?

- Jeg synes det er naturlig at de gjør det, sier Bovim, som selv varslet at han ville gå for en ny rektorperiode.

- Er det uheldig at det ikke blir større utskifting på dekannivået?

- Vi skal ikke forskuttere at det blir de gamle som ansettes. Det skal gjennomføres en full runde. Generelt er jeg glad for at dagens dekaner søker. Det betyr at de mener det er en attraktiv jobb og at de har mer å gi. Fire år er ikke lang tid.

Om Bovim kommer til å møte mange gamle kjente blant de nye dekanene, får han garantert tre nye prorektorer. Mens dekaner kan sitte i tre perioder, er grensen to for prorektorer. Kari Melby, Berit Kjeldstad og Johan E. Hustad har alle sittet i to perioder og går ut av rektors ledergruppe.

Prorektor for nyskaping skal ansettes i desember, de øvrige lederne blir klare i mars.

Utskifting rundt rektor

Alle toppstillingene ved NTNU har vært lyst ut i forbindelse med fusjonen. Det er allerede klart at Gunnar Bovim får fire nye år som rektor, Bjørn Gustafsson får en ny periode som dekan for Fakultet for medisin og helsevitenskap og Monica Rolfsen blir dekan for det nyopprettede Fakultet for økonomi.

For de øvrige seks dekanstillingene som ikke er besatt kom det bare inn 19 søkere før fristen. Ved fem av fakultetene søker dagens sjefer om en ny periode. Den eneste av dagens dekaner som ikke finnes på søkerlisten er Ingvald Strømmen, han har sittet de maksimale tre perioder i stillingen.

Én søker

Aller enklest blir ansettelsen av dekan for Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap. Dagens dekan, Marit Reitan, er eneste søker.

Marit Reitan

Dekanstillingen ved Det humanistiske fakultet har to søkere, dagens dekan Anne Kristine Børresen og Eystein Dahl, leder ved institutt for språk og kultur ved Universitetet i Tromsø.

Geir Øien søker om en ny periode som dekan for Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk.

Han skal konkurrere med Anne Cathrine Elster, professor ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap, NTNU og Abdul Wahid, leder for TEVTA i Pakistan.

Hardt på ingeniørvitenskap

Fire søkere, tre interne og en ekstern, har meldt seg til stillingen som dekan for Fakultet for ingeniørvitenskap.

Dette er en spennende ansettelse fordi Ingvald Strømmen ikke kan ansettes for en ny periode.

Ingrid Schjølberg

De tre interne søkerne er Carl Christian Thodesen, instituttleder ved institutt for bygg, anlegg og transport ved NTNU, Olav Bolland, instituttleder ved institutt for energi- og prosessteknikk ved NTNU og Ingrid Schjølberg, direktør for NTNU Havrom. I tillegg kommer en ekstern søker, Geir Owren, prosjektdirektør i Statoil.

Borg søker igjen

Fire konkurrerer om dekanstillingen ved Fakultet for naturvitenskap. Dagens dekan, Anne Borg søker om en ny periode.

Anne Borg

De andre søkerne er Øyvind Gregersen, prodekan for utdanning og formidling ved Fakultet for naturvitenskap, NTNU, Koestan Gadam, konsulent/forsker ved NMBU på Ås, gjesteforsker Chandra Sekharappa Mayur Yergeri og post.doc. Sol Jakobsen ved institutt for fysikk NTNU.

Shetelig vil fortsette

Den campustravle dekan Fredrik Shetelig søker om en ny periode som leder for Fakultet for arkitektur og design. Kristin Støren Wigum, førsteamanuensis og selvstendig næringsdrivende, er den andre lokale søkeren, mens Kamran Shavarebi, førsteamanuensis ved det teknologiske universitetet MARA i Malaysia og student Mahmoud M. Abu Daqa fra Palestina er de to utenlandske søkerne.

Fredrik Shetelig

Ny sjef for forskning

Stillingen som prorektor for forskning har den lengste søkerlisten med ti kandidater. De interne er Anne Borg, dekan for Fakultet for naturvitenskap, Helge Klungland, prorektor for faglig integrasjon, Bjarne Foss, professor ved institutt for teknisk kybernetikk, Anne Cathrine Elster, professor ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap, Hans Jørgen Roven, professor ved institutt for materialteknologi og Filippo Berto, Chair of Fatigue, toppforskerprogram NTNU.

De eksterne søkerne er Magnar Førde, konsulent for næringsliv, Malvik, Koestan Gadan, konsulent/forsker ved NMBU på Ås, V. Sachithanandam, forsker NCSCM i Chennai og Chandra Sekharappa Mayur Yergeri, gjesteforsker.

Og ny sjef for utdanning

En del av de samme søkerne går igjen til stillingen som prorektor for utdanning, det gjelder Anne Borg, Helge Klungland og Filippo Berto.

Helge Klungland vil gjerne bli ny prorektor for forskning.

De øvrige søkerne er Roger Midtstraum, førsteamanuensis ved NTNU, Maria Johnsen, bedriftseier av Golden Way Media og student Olayiwola Adekoya, Tromsø.

Museumsdirektørstillingen

Fem personer har søkt direktørstillingen ved Vitenskapsmuseet.

Reidar Andersen søker om en ny periode og får konkurranse fra Bodil Børset, direktør ved Hamsunsenteret, Morten Smelror, direktør ved Norges geologiske undersøkelse, Maria Johnsen bedriftseier av Golden Way Media og Hidara Hussamo Hussamo, arbeidsledig.

Ny i Ålesund

Fra før er Jørn Wroldsen ansatt for en ny periode som viserektor ved NTNU i Gjøvik. I Ålesund blir det et skifte etter at sittende viserektor Marianne Synnes trakk søknaden sin. Ny viserektor ved NTNU i Ålesund blir Annik Magerholm Fet, i dag leder hun NTNU Bærekraft.