Sesongprognosene fra to anerkjente utenlandske værvarslingsselskaper viser at gjennomsnittstemperaturen for perioden mars til mai vil ligge en til to grader over det normale.

Bare Sunnmøre og Rogaland ser ut til å få en temperatur som ligger mellom 0,5 under det normale og 0,5 grader over det normale.

En sesongprognose tar utgangspunkt i gjennomsnittstemperaturen for alle de tre månedene.

Det kan betyr at en måned kan være kaldere enn normalt, en måned har normaltemperatur, mens den tredje er varmere enn normalt.

Andre varme vår på tre år i Trøndelag

Dersom prognosene stemmer blir det den andre våren på tre år  som har et så stort avvik fra normalen i Trøndelag.

I fjor var perioden mars til mai rundt 1,0 grad varmere enn normalt i landsdelen.

Siden årtusenskiftet har det vært i alt sju år hvor gjennomsnittstemperaturen i mars, april og mai har vært mer enn 1,0 grad over det normale.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 16 600  andre - følg VærAdressa på Facebook

Les også: Oppdal: Kulderekord og varmerekord med 16 dagers mellomrom

Både mars, april og mai varmere enn normalt

I følge The Weather Company, verdens største private  internasjonale værvarslingsselskap er det ikke bare Norge som får en varm vår. Også Danmark, Sverige og Finland får en varmere vår enn normalt.

Prognosene fra The Weather Company viser at både mars, april og mai blir varmere enn normalt.

- Vårt varsel for mars og det meste av våren ellers viser stabile vestlige vinder, bare avbrutt av enkelte kortvarige kuldeperioder, sier sjefsmeteorologen Todd Crawford til selskapets nettside.

The Weather Company mener at store deler av Nord-Norge og Nord-Sverige og det meste av Finland får det største avviket fra normalen,

Prognosene fra  amerikanske National Weather Service, tilsvarende Meteorologiske institutt i Norge, viser at også Sør-Norge og Sør-Sverige får en god del varmere vår enn normalt.

Følg VærTorsten på Twitter

Accu Weather: Våren blir kald

Amerikanske Accu Weather er helt uenig med The Weather Company og National Weather Service og mener våren i Norge blir kald.