36 melkekyr fikk vist seg frem fra sin beste side da de lørdag endelig kunne slå seg løs ute på jordet på Leinstrand. At kyrne slippes ut på vårbeite er et sikkert tegn på at våren har kommet.

- Folk sto som sild i tønne for å få det med seg. I tillegg var kyrne veldig lekne der de hoppet og spratt rundt.

foto
Rundt 5000 oppmøte regnet arrangøren med at hadde tatt turen til Leinstrand. Foto: Terje Svaan

- Det var voldsomt

Årets arrangement, som arrangeres i samarbeid med TINE og Rørosmeieriet, er en gjentakelse av fjoråret. Da kom det 2500 personer for å få det med seg. Tilskuerøkningen i år er over all forventning. Det mener Marte Guttulsrød, prosjektleder for Åpen økologisk gård.

- Det var voldsomt mange som møtte opp. Det var ingen som på forhånd hadde drømt om en dobling fra fjoråret.

- Det er fantastisk at så mange tar turen. Det viser at folk liker å komme på gård for å få sett hvordan det driftes, følger hun opp.

foto
Melkekyrne var meget aktive ute på jordet. Foto: Terje Svaan

Økt kunnskap

Åpen økologisk gård er et prosjekt i regi av Økologisk Norge. Det er finansiert av Landbruksdirektoratet, og har som mål å åpne gårdene for publikum i Norge for å kunne bidra til økt kunnskap og forståelse rundt økologiske gårder.

- De færreste av oss har noen tilknytning til gårder. Mange bare kjøper produktene ferdigpakket i butikken uten å vite noe om produksjonen. Samtidig er norsk gårdsdrift presset, og det er derfor fint at vi får muligheten til å vise viktigheten av landbruket og matproduksjonen i Norge, sier Guttulsrød videre.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.