Ombyggingen av Britannia Hotell er godt i gang, men under arbeidet er det funnet flere typer sopp i treverket i det tradisjonsrike hotellet.

- Vi sanerer det som er nødvendig å ta bort. Det er mye av det gamle treverket som må ut, sier teknisk sjef Arne Opsal i Reitan-eide E.C Dahls eiendom.

Her kan du se bildefortelling om fire ansatte som mistet jobben da Britannia stengte.

- Mer omfattende

En rapport Adresseavisen har fått innsyn i viser at det er påvist ekte hussopp flere steder i den eldste delen av Britannia Hotell, blant annet i ytterveggen i den hvite salongen og i det blå rommet. Ekte hussopp er den sopptypen som kan forårsake mest skade i bygg og er årsaken til de fleste større soppskader i hus.

- Vi har klar over at det var noe mugg i bygget, men det er mer omfattende enn ventet, sier Opsal.

Det er Norsk muggsopp og bakteriekontroll som har utarbeidet rapporten, på oppdrag fra E.C Dahls eiendom.

Må rive deler av treverket

Adresseavisen har tidligere også skrevet at det er funnet store mengder asbest i bygget. Det ble også funnet mer asbest enn forventet. Opsal opplyser at de har fått tillatelse til å rive delene av treverket som er påvirket av soppfunnene.

- Vi har fått de nødvendige tillatelsene til å gjøre det vi mener er riktig, sier Opsal.

Sør-Trøndelag fylkeskommune har tidligere sendt et brev til E.C Dahls eiendom om midlertidig fredning av det gamle hotellbygget fra 1897, noe som betyr at det må søkes om tillatelse til å gjøre endringer ut over vanlig vedlikehold.

Forsinket gjenåpning

Opsal sier at de skal bevare det gamle hotellbygget, selv om det er funnet store mengder sopp flere steder.

- Vi skal bevare det gamle tegl- og murbygget, sier han.

Britannia skulle egentlig gjenåpne i september 2018, men åpningen har blitt utsatt til årsskiftet 2018/2019. E.C Dahls eiendom kjøpte ut Thon Hotellbygg fra Britannia Hotel og ble eneeier av bygget rett før jul i 2015. Britannia Hotel stengte midlertidig dørene i juli i fjor, og da startet arbeidet med oppussingen.