Jeg har en kastrert hannkatt ved navn Senna. Han er oppkalt etter den legendariske Formel 1-sjåføren Ayrton Senna. Du skulle tro navnet betydde at han var litt av en racer, men han er i grunnen bare rask når han hører at vi rister med kattesnacks-posen. Jeg har i noen uker lurt på om Senna kanskje ikke har tatt #sommerkroppen2018 så veldig seriøst, men bare latt det flyte litt ut. Å veie ham har blitt vanskelig, da han ikke lenger får plass på kjøkkenvekta, og det innebærer mye skarpe klør og ofte en del blod og påfølgende plaster.

LES FLERE: Vis meg din grill og jeg skal si hvem du er

Han er innekatt, og har cirka 80 kvadratmeter å boltre seg på. Og har matmor og matfar som jobber turnus, og som er redde for at han skal gå tom for mat, så det kan være at det innimellom er vel mye tørrfôr tilgjengelig til enhver tid. Disse to faktorene spiller neppe positivt inn på formen til Senna. Det mest fysisk anstrengende Senna gjør i løpet av en dag er å hoppe opp på stuebordet eller i vinduskarmen. Første gangen jeg tenkte over at Senna kanskje var i ferd med å bli litt omfangsrik var da han la seg i vasken på badet, og han formelig tøt ut - fra alle kanter. Vanligvis har det vært mulig å se deler av bunnen på vasken, nå var det kun et svart og hvitt pelsteppe som dekket halve baderomsinnredningen. Min samboer sier bare at Senna har mye pels. At det ikke er så mye katt inni der, bare veldig mye hår. Ingenting å bekymre seg for.

Jeg bekymrer meg. For mye. Jeg er redd for at seriegullet glipper til Brann, jeg frykter at Nidar skal slutte å produsere Smash og nå er jeg altså nervøs fordi katten min potensielt burde vært på en slankekur. Jeg har derfor tydd til internett som sier at det finnes et 12-stegs-program, akkurat som for alkoholikere. Og der får jeg først beskjed om å se på katten min fra forskjellige synsvinkler. «Se på katten din ovenfra». Har den en tydelig midje, spør internett. Njaaa, Senna har en veldig fluffy pels, ikke så enkelt å si hvor det går inn eller ut. Det er mye som buler ut i grunn. «Kjenn på ribbeina til katten din». Senna setter umiddelbart en smertefull stopper for en slik undersøkelse, ved hjelp av tenner og klør. Flere av trinnene i oppskriften handler om å kjenne etter på diverse steder. Det eneste stedet Senna tolerer, er bak ørene, men det er ikke et typisk sted hvor man kan fastslå overvektighet, ifølge internett.

«Ikke vær veldig bekymret om katten din har en hengemage» sier trinn nummer fem. Ja vel. Burde ikke det vært det første tegnet man skulle se etter? Nei, sier internett. Den er der for å beskytte katten i tilfelle angrep. Angrep fra hva da? Hybelkaniner? Andre katter, sier internett. Men min katt har omtrent aldri vært i nærheten av en annen katt, bortsett fra den gangen han gjorde et Houdini-triks på balkongen og ålte seg gjennom en sprekk og ned på balkongen til naboen. De har nemlig en søt liten katt, men den er visstnok traumatisert etter at Senna har drevet med terrorvirksomhet à la Jack i «Ondskapens hotell» på andre siden av balkongveggen. Den holdt seg derfor klokelig langt unna da Senna i et øyeblikk av smidighet kom på dens territorium. Snarrådig innsats av Sennas eier (les: meg) hindret behovet for denne hengemagen som internett maser om.

Nå har vi kommet halvveis på trinnene, og da sier internett at jeg må oppsøke veterinær. Skrekk og gru. «Det kan hende katten din kjeder seg» og ikke har «nok leker og underholdning». Jeg har projektor og 106 tommers lerret. Du får ikke mer underholdning enn det. Tenk hvor store fuglene er i «Ut i naturen». Senna har flust av leker, blant annet en Yoda-figur, og det blir jo ikke mer moro enn å slenge den mektige jedimesteren opp i lufta som en annen filledokke. «Har du innekatt må du aktivisere ham». Katter er nattdyr, Senna er på sitt mest lekne cirka klokka to på natta. Da er ikke matmor på sitt mest energiske.

«Gi ham et elektronisk og interaktivt leketøy» foreslår internettet mot slutten av trinnene. Orker jeg å ha en pipende mus løpende rundt? Tror ikke det. Hei Elkjøp, når blir det salg på robotstøvsugere? Ikke sikkert katta blir så veldig mye slankere, men det blir i det minste renere i huset.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter