- Det første jeg så var at vindusviskerne var bøyd oppover, så først tenkte jeg at noen hadde vært greie så jeg slapp fastfryste viskere, sier en lettere sjokkert Lien.

Det var ikke tilfelle. Bilen, en eldre Mercedes Geländewagen, hadde blitt herjet med mens han var borte.

- Jeg så at både førerdøren og passasjerdøren på venstre side var borte, og det samme var bakluken. Til og med blinklysene og speilene var tatt av, sier han.

Les også: Lennarts bankkort ble stjålet - så knyttet tyven kortet til en betalingsapp

Overnattet ute

Da Adresseavisen snakket med ham onsdag ettermiddag, sto han sammen med faren og ventet på bilbergingen som etter hvert kom.

- De hadde rotet i hanskerommet, og de hadde til og med tatt med seg de gamle verneskoene jeg bruker i skogen, sier han.

Lien hadde overnattet i telt i Vassfjellet, før han onsdag morgen dro i bakken med snøbrettet.

- Jeg var ferdig i Forsvaret i desember, og der var jeg ofte på tur med våpen. Derfor gledet jeg meg til en «sivil tur», så jeg hadde pakket sekken og tatt med telt, pulk og snowboardskoene. Jeg hadde gledet meg skikkelig til turen, sier han, selv om foreldrene ikke var så begeistret:

- De var ikke så gira på at jeg skulle ut i det rufsete været, men jeg fikk kranglet til meg en tur likevel.

Les også: - De har forsynt seg med bager og fylt dem med merkevarer

Halv dag i bakken

Etter å ha vært innom en bensinstasjon for å kjøpe stropper til pulken, så kom han opp til alpinsenteret etter midnatt. Lien sier at han først parkerte rett ved heisene, men at han var redd for å stå i veien hvis det skulle brøytes. Derfor stilte han seg i stedet på den nederste parkeringsplassen.

- Jeg lå over her i natt, og hadde det kjempefint. Så dro jeg ned og kjøpte et dagskort, og tenkte at jeg skulle kjøre her i hele dag. Etter å ha kjørt i tre timer så begynte jeg å bli litt sulten, så jeg dro og kjøpte mat. Etterpå skulle jeg bare ned til bilen for å lade mobilen, sier han.

Deretter gikk dagen med til å snakke med politiet og med forsikringsselskapet. De to boksene med pommes frites fikk han ikke spist, og de sto frosne i bilen da den ble hentet.

Mercedesen fikk han fra faren sin for ett drøyt år siden, og han kostet på den mye for å få den EU-godkjent. Nå er han redd det vil bli svært dyrt å få den i stand igjen, etter å ha kjørt den en knapp uke siden han ble ferdig med førstegangstjenesten.

- Jeg var helt sikker på at forsikringen ville dekke det. Dessverre har jeg bare ansvarsforsikring, og ikke tyveriforsikring, så jeg sitter skikkelig i saksa, sier han.

- Ikke hørt om lignende

Operasjonsleder Kirsten Bergstrøm ved Trøndelag politidistrikt sier at en patrulje foretok en åstedsgranskning i 14-tiden onsdag, og at de har opprettet en sak.

Hun har ikke hørt om lignende saker i det siste, og det har de heller ikke ved Krimvakta ved Sentrum politistasjon.

Til og med blinklysene ble stjålet fra bilen. Foto: THERESE ALICE SANNE
Lien redd det vil bli svært dyrt å få bilen i stand igjen Foto: THERESE ALICE SANNE
Mercedesen ble til slutt hentet av bilbergere. Foto: Therese Alice Sanne