Peder Brende Jenssen og Sigrun Haugdal Hitland er to av de 5-600 studentene som har fulgt valgopptellingen på Studentersamfundet i Trondheim. Begge har stemt SV og er ikke fornøyd med valget.

- Vi hadde håpet på regjeringsskifte, sier de to. De er enige om at det er godt å være på Samfundet for å få støtte på en spennende kveld.

SV: Både Peder Brende Jenssen og Sigrun Haugdal Hitland har stemt SV. Foto: Rune Petter Ness

- Det er fint å trøste seg sammen, sier Peder.

- Det aller viktigste var å holde Frp ute av regjeringskontorene, men det ser ut til å mislykkes, sier Sigrun.

Venstre og sperregrensa

De fleste studentene Adresseavisen snakker med, forteller at de har stemt SV. De er fornøyd med at SV har gjort et godt valg og misfornøyd med at det ikke blir regjeringsskifte. Men vårt lille studentutvalg er uenige om det er bra eller dårlig om Venstre til slutt havner over sperregrensa.

Miljøpartiet og KrF: Mads Sømme har stemt Miljøpartiet De Grønne. De har tulla med masker av ansiktene til Rasmus Hansson (MDG) og Knut Arild Hareide (KrF).

Peder Brede Jenssen og Sigrun Haugdal Hitland håper at Venstre havner under.

- Det er ikke Venstre vi er mot, men Fremskrittspartiet, sier de to.

Bendik Overskott og Hedda F. Holtung derimot mener det er bra med et Venstre over sperregrensa. De har også stemt SV.

- Når det først er borgerlig flertall, er det bra at Venstre er over sperregrensa. Det er det eneste partiet på borgerlig side som er opptatt av klima, sier Bendik og Hedda. De syns det er en kjedelig utvikling av Frp ser ut til å ha gjort et godt valg.

Har stemt SV: Hedda F. Holtung og Bendik Overskott.

- Bra stemning og mye folk

De har vært tidlig ute og sikret seg en plass framme i salen for å følge godt med på TV-overføring og kommentarer i salen.

- Det har vært en hyggelig kveld med bra stemning og mye folk. Det er morsomt å være så mange sammen, sier de.

På et tredje bord, helt fremst i storsalen i Samfundet sitter en gjeng fra Sogn og Fjordane og Kristiansand. Tre har stemt SV, én har stemt Høyre, én har stemt SP og én Venstre.

- Det var for å få Sveinung Rotevatn på tinget, sier Sivert Sætrum Havnen (SV) om hvorfor kameraten Tore Stensaker Tefre har stemt Venstre.

Folksomt: Over 500 studenter fulgte opptellingen sammen i Samfundet.

Sjekk hvem som er inne på Stortinget fra Trøndelag her

Debatt rundt bordet

De har hatt politiske debatter rundt bordet i kveld og syns det er fint å være sammen. De tror alle de blir mer engasjerte i valget når de er sammen enn om de hadde vært hjemme hver for seg.

Sofie Dyrstad har stemt Senterpartiet er naturligvis fornøyd med resultatet for partiet.

- Men jeg er litt skuffet. Jeg hadde håpet på regjeringsskifte. Det har hun til felles med de tre SV-erne rundt bordet. De mener miljøspørsmålet står sterkt blant studentene og tror det gjør at mange har stemt på venstresiden.

Blått tak = blått stortingsflertall

- Det har vært en overraskende hyggelig kveld, sier de.

- Det er god underholdning, masse engasjement og veldig spennende å følge med fra Samfundet. Stemningen har skiftet i salen i takt med opptellingen.

De har også svart på spørsmål om hva de mener om ulike spørsmål. På Samfundet er nesten alle for at homofile skal få adoptere, viser kveldens Kahoot-runde.